Hlavní obsah

Mešanovič je lepší než Messi s Ronaldem! Žolíkem být ale nechci, říká útočník Slavie

Praha

Fantóm fotbalové Slavie má jméno Muris Mešanovič. Čtyřikrát na podzim se zvedl z lavičky a pokaždé otočil vývoj zápasu ve prospěch Slavie. Před týdnem obstaral vítěznou trefu v derby na Spartě, v sobotu vystřelil červenobílým v Edenu výhru 1:0 nad nováčkem z Karviné. V ligové sezóně má na kontě už pět branek, jednu vstřelil průměrně za 58 minut. To je lepší bilance než mají nejblyštivější hvězdy Messi nebo Ronaldo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Muris Mešanovič je i po zápase s Karvinou hrdinou Slavie

Článek
Fotogalerie

Upevnil jste si další vítěznou trefou z pozice náhradníka roli žolíka?

Pozice žolíka není to, co mám rád, co bych považoval za prioritu. Nastupuju nyní během utkání, snažím se odvést maximum a pomoct k výhře.

To se vám znovu povedlo. Nenastal čas na základní sestavu?

To je spíš otázka pro trenéra. Snažím se makat, uvidíme, pro co se příští týden rozhodne.

Věřil jste po úspěšném derby, že se mezi vyvolenými proti Karviné objevíte?

Nijak jsem to neřešil. Koučovi se snažím na trénincích dokazovat, že se mnou může počítat, že jsem platný. Pokud mě posadí na lavičku, respektuji to. Jsem impulzivní, nabuzený, makám do konce. Vrací se mi to. Hlavně, že z toho máme body.

Před gólem jste spálil obrovskou šanci, paradoxně z té menší jste vzápětí skóroval...

Sledoval jsem brankáře Laštůvku, vyběhl proti mně, střílel jsem nahoru. Byl u mě včas, vychytal mě. Když ke mně míč znovu doputoval, vystřelil jsem co nejrychleji. Trefil jsem to ideálně k tyči.

Pomohlo týmu vítězné derby na Letné?

Týden po derby byl příjemný. Navíc jsme zvládli pohár v Chrudimi. Hra proti Karviné sice nebyla jako na Letné, ale důležité je, že máme tři body.

Zlobila vás Karviná víc, než jste očekával?

Karviná není takový soupeř jako Sparta, ale hrála opravdu dobře. Mysleli jsme, že se jen zatáhnou a budou hrát na brejky. Jenže hráli fakt hezky.

Reklama