Hlavní obsah

Votroci zvládli nucené vyhnanství lépe, než doufali. Teď se konečně vracejí pod lízátka

Hradec Králové

I po vysoké prohře se mu ulevilo. A pořádně, protože vyhnanství hradeckých „votroků“ je u konce a z mladoboleslavského azylu se stěhují zase domů. „Už v příštím kole se představíme pod našimi lízátky, takže bude určitě lépe a k dosud nastřádaným deseti bodům nějaké další přidáme,“ chytal se po demolici svého týmu v duelu s mistrovskou Viktorií (1:4) kouč Východočechů Bohuslav Pilný naděje, že závěr ligového podzimu bude probíhat ve větší pohodě, než prvních devět kol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Bohuslav Pilný (vpravo).

Článek

Nováček soutěže totiž musel hned ve čtyřech zápasech hledat domácí útočiště v Mladé Boleslavi, z čehož panovaly samo sebou obavy.

„Měli jsme z toho respekt," přiznává hradecký trenér, i když si na dosavadní bodový profit stěžovat nemůže. Proč také, když jeho tým posbíral už deset bodů a na desáté příčce tabulky také figuruje?

„Bodový zisk je vzhledem k naší situaci skutečně nadstandardní. Vždyť my ještě před rokem nepočítali s tím, že bychom se mohli do ligy vrátit, takže jsme začali budovat nové mužstvo složené z našich odchovanců," přiznával Pilný po výprasku v Plzni, že jeho svěřenci se pořád učí.

„I takovéto prohry nás ale posouvají dál, protože od týmů, které jsou fotbalovými kvalitami úplně jinde než my, se hodně přiučíme. Potřebujeme to, abychom ve zbylých sedmi podzimních kolech nějaké body získali, přezimovali v klidu a měli klid na práci."

Už v dalším kole k tomu budou mít Pilného svěřenci příležitost. V desátém dějství se zahrají konečně pod malšovickými lízátky, kde přivítají probuzenou pražskou Slavii.

Do sestavy votroků by se měl vrátit Tomáš Malinský, jenž třeba v Plzni překvapivě v základu scházel, i když je pro nováčka klíčovým mužem.

"Jenže on v posledních zápasech vůbec nehrál dobře, takže jsem ho nechal sedět. Snad ho to nakopne, věřím, že to pro něho bude impuls, aby se dostal do formy, kterou v úvodu podzimu měl, protože je pro nás skutečně důležitým hráčem," vysvětloval trenér Pilný svůj krok, který by měl vést k probuzení rychlého a ofenzivně laděného záložníka.

Reklama

Související témata: