Hlavní obsah

Sparta dál tápe, nedokázala vyhrát v Blšanech

BLŠANY

I Blšany, které se srdnatě rvou o setrvání v lize, byli nad síly fotbalistů Sparty. Letenský tým po domácí bezbrankové remíze s Teplicemi uhrál stejný výsledek i v neděli. Před derby nijak povzbudivé zjištění. "Víc než ten bod jsme si asi nezasloužili," uznal trenér Sparty Stanislav Griga.

Foto: čtk

Sparťané nedali po Teplicích gól ani Blšanům.

Článek

Sparta si vytvořila jen dvě čisté šance, jenže Pospěch v obou selhal. Jinak na spolehlivou blšanskou defenzívu, výborně dirigovanou zkušeným Müllerem, nenašla recept. "Chybí nám klid v koncovce, taková šance musí skončit gólem. Navíc jsme se vůbec neprosadili ze standardních situací," snažil se najít příčiny Griga.

Sivok se vrátil

Radost mu udělal alespoň staronový kapitán Tomáš Sivok, který se do sestavy áčka vrátil po operaci křížového vazu z loňského září. "Patřil mezi nejlepší na hřišti," podotkl kouč na adresu 22letého záložníka.

Sivok se rozehrával v béčku, důvěru trenéra Grigy dostal včera od začátku poprvé. "Spokojený ale nejsem. Před derby jsme chtěli vyhrát," uvědomoval si důležitost příštího zápasu hráč, který se netají svými antipatiemi ke Slavii. "Jenže nám chybí střelecká potence. Máme balón na brankové čáře, ale gól z toho nedáme. Obrana sice funguje, jenže dopředu je to špatné," uvědomoval si Sivok. Podle něj v tom hraje určitou roli i psychika. "Útočníci si tolik nevěří, chybí i trocha štěstí."

Solidní zápas odehrál Tomáš Řepka. V obraně Sparty byl jistý, moc do řeči mu však nebylo. "Jsem zklamaný. Blšanům bod asi pomohl, pro nás je to málo. Vzadu sice hrajeme slušně, čtvrtý zápas za sebou jsme nedostali gól, takže si svůj džob odvedeme. Ale je fakt, že Blšany vsadily spíš na obranu a my vzadu neměli tolik práce," tvrdil Řepka.

Hráči Blšan měli po zisku bodu obrovskou radost, z kabiny se po zápase ozýval hurónský řev. "Chtěli jsme Spartu porazit, ale i remíza se cení. V boji o záchranu se bude počítat," prohlásil útočník Tomáš Pešír. "Sparta hrála nakopávané míče, připravovali jsme se hlavně na Doška, který má výbornou hru hlavou," přiznal obránce Martin Müller. "Hlavně v defenzívě zahrálo dobře celé mužstvo. Tady to bude mít těžké každý," dodal.

Přišli se představit

Domácím hráčům se navíc začíná blýskat na lepší časy. Skupina kolem právníka Julia Kramariče a hráčského agenta Ondřeje Chovance totiž do klubu léta zmítaného ekonomickými problémy přivedla nového majitele, jehož jméno zatím všichni tají. "Přišli se nám před zápasem představit do kabiny," prozradil Pešír. "A z výkonu kluků byli nadšeni," doplnil Kramarič.

Ten v Blšanech doprovázel dva muže středního věku. "V pondělí ještě musíme vše dotáhnout administrativně. Nový majitel se představí veřejnosti, až bude chtít," uvedl. "S klubem mají dlouhodobé plány a jedná se o českou firmu," řekl Kramarič. "Jsou připraveni investovat tolik peněz, kolik bude potřeba. Ale rozpočet jako Sparta mít Blšany nebudou."

Příchod majitele, který slíbil okamžitě urovnat veškeré závazky, všichni vítají. "Je to dobrá zpráva. Změnilo to a změní spoustu věcí. Teď chceme zachránit ligu, sestup vůbec v hlavách nemáme," sdělil trenér Blšan Michal Bílek, který před pár dny prodloužil smlouvu o tři roky. Připustil, že to bylo i kvůli vstupu nového subjektu.

"Klukům, kteří tady kopou třeba pět let, dluží klub hodně. Teď se konečně blýsklo na lepší časy. Je to znát všude: v kabině, na každém tréninku. Nálada je úplně jiná," uvedl nejzkušenější blšanský hráč, pětatřicetiletý Müller.

Reklama

Související témata: