Hlavní obsah

Slávista Piták na titul krále střelců nemyslí

Karel FeltSport.czPrávo

Fotbalisté Slavie o víkendu odčinili propadák z Mladé Boleslavi a po vítězství 3:0 ukončili sérii Mostu bez prohry. Osmý gól v sezóně vstřelil z penalty kapitán Pražanů Karel Piták, což jej posunulo do čela tabulky střelců. "Určitě nebudu chrtit míče, abych dával branky hlavně já," popírá Piták kanonýrské ambice v rozhovoru pro Právo.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Karel Piták (vlevo) na archivním snímku.

Článek

Měli jste po debaklu v Mladé Boleslavi zvýšenou motivaci? Do utkání jsme šli přesně s tímhle cílem. Odčinit ten debakl, což se nám povedlo. Po nervózním začátku jsme se postupně zlepšili a ve druhé půli jsme podali výborný výkon. Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem.

Byl jste před penaltou nervózní? Přece jenom jste ji už dlouho nekopal... Byli jsme určeni dva. Lukáš Jarolím ji minule nedal. Naposledy jsem ji kopal na Spartě a nedal. O to větší mám radost, že se mi dnes povedla.

Po proměněné penaltě jste kolíbal, to bylo za úterní narození syna? Pochopitelně. Byl jsem moc rád, že jsem ten gól dal.

S osmi góly jste se nejméně do pondělí stal lídrem střelecké tabulky. Přemýšlíte o titulu krále střelců? Je to sice zajímavé, ale na titul krále střelců nemyslím. Takové ambice opravdu nemám a určitě nebudu chrtit míče, abych dával branky hlavně já. Pro mne je důležitější, abychom skončili v lize nejhůře druzí. To máme ve svých rukách.

Máte tři žluté karty, musel jste se hodně hlídat? Hraji pořád naplno, ale v hlavě jsem měl, že za týden je derby a já už kvůli kartám dvakrát chyběl, takže jsem si dával větší pozor.

Takže se vžijete do pocitů vyloučeného Pavla Fořta... Určitě, ale věřím, že by mohl hrát. Když jsme doma hráli s Olomoucí a vyloučili jí Rýdela, disciplinární komise ho omilostnila, protože byl vyloučen nesprávně. Pavlův střet s obráncem nebyl na červenou, takže situace se může opakovat. Rozhodčí napsal, že šlo o udeření loktem, což není pravda. Napsal jsem do zápisu námitku.

Reklama

Související témata: