Hlavní obsah

Zlínu chybí zápasový rytmus

ZLÍN

Úporným bojem o každý metr hrací plochy byl víkendový souboj fotbalistů Zlína a Příbrami. Domácí Tescoma nakonec vyhrála 1:0, ale na body se pořádně nadřela. "Chybí nám zápasový rytmus. Odpadla dvě minulá utkání, a to nás rozhodilo. Myslím, že Příbram je na tom stejně, což spolu s těžkým terénem ovlivnilo úroveň utkání," posteskl si po zápase zlínský trenér Lubomír Blaha, jenž byl ale nadmíru spokojen s premiérovou jarní výhrou.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Archivní foto

Článek

"Za obrovskou bojovnost si kluci body zasloužili. Pro nás mají nevyčíslitelnou cenu. Do boje o záchranu se totiž namočily tři čtvrtě tabulky a každý zápas může rozhodnout. Tím víc si tohoto úspěchu vážím," zdůraznil kouč Tescomy.

Příbramský trenér naopak litoval ztracených bodů. "Bylo to o chybách ve hře. Domácí jich udělali víc než my, ale přesto vyhráli. Z jediné naší banální hrubky vstřelili vítězný gól, a to mě hodně mrzí," přiznal zklamaný Pavel Tobiáš, jehož svěřenci dohrávali o deseti, neboť Penner byl po faulu na Opielu vyloučen. "Bylo to z přemíry bojovnosti a tu mohu našim klukům těžko vyčítat," zastal se vyloučeného jeho kouč.

Mácha nemohl uvěřit

Ještě dlouho po skončení utkání pak na lavičce hostí seděl skleslý kapitán poražených Marcel Mácha a nemohl uvěřit tomu, že Příbramští prohráli.

"Dohrávat o deseti je těžší než končit v jedenácti, ale přesto jsme měli ubránit bezbrankovou remízu. Přijeli jsme hrát zajištěnou obranu, spoléhali na brejky a měli i šance, ale bohužel žádnou neproměnili," hořce litoval nejzkušenější muž hostí.

Autor vítězné branky Zlína Jan Kraus naopak zářil spokojeností. "Dostal jsem dlouhý centr z boku, zkusil křížnou střelou překonat brankáře - a vyšlo to. Tři body nám pomohou a snad přinesou i další úspěchy," doufá nejlepší střelec Tescomy v letošní sezóně.

Reklama

Související témata: