Hlavní obsah

Ostrava klíčový duel zvládla, Slovácko má stále potíže

Igor BruzlSport.czPrávo

Před sezónou se nečekalo, že by duel Baníku se Slováckem měl být přímým bojem o udržení v lize, ale nyní je to realita. Klíčové utkání v těžkém terénu na Bazalech zvládli lépe Ostravané, hosté budou dál zápasit s velkými problémy.

Článek

"To opravdu nikdo nemohl tušit, že se tahle mužstva dostanou v tabulce tak nízko. Zatím ale nechceme dělat paniku, ohrožených je víc," krčil rameny útočník Slovácka Mario Lička, který hrál proti mateřskému klubu. "Vítězství Baníku hodně pomohlo, teď je k záchraně mnohem blíž. Věřím ale, že pád do druhé ligy nepostihne ani jeden z těchto týmů," dodal.

To trenér Slovácka byl po porážce 0:2 naladěn pesimističtěji. "Chtěli jsme hrát od začátku aktivně, ale je pro mě nepochopitelné, že jsme se dopředu víc pouštěli až po obdrženém gólu. V boji o záchranu se do utkání musí dát víc agresivity a statečnosti," řekl Stanislav Levý a upozornil, že situace se komplikuje. Slovácko totiž má odehrány všechny zápasy, soupeři většinou ještě mají utkání či dvě k dobru. "Už hrajeme jen sedmkrát," posteskl si.

Přišla křeč

Ofenzívní selhání svého týmu si neuměl vysvětlit ani brankář Petr Drobisz. "Chyběly nám bojovnost, vůle, určitě to chtělo přitvrdit v osobních soubojích. Dlouho jsme tady vypadali, jako bychom ani nechtěli dát gól, nevystřelili jsme na branku. Pak jsme se dopustili série individuálních chyb u standardky a přišla křeč. Zápasy venku nejsou pro nás zakleté, jen musíme být odvážní jako doma, anebo možná ještě o trochu víc," usoudil gólman. Před utkáním vládlo v Ostravě veliké napětí. Baník totiž zahajoval sérii čtyř zápasů pravdy a potřeboval se chytit prvním jarním vítězstvím. Ve středu čeká tým trenéra Pavla Hapala dohrávka s ohroženým Brnem a pak se Ostravané představí v dalších kolech na hřištích Jihlavy a Blšan.

Z nejhoršího nejsou venku

"V kabině bylo znát, že se prostě musí vyhrát. Zvládli jsme to a po zápase jsem u hráčů vnímal úlevu. Rozhodně to však neznamená, že jsme z nejhoršího venku, tři body musíme potvrdit znovu ve středu," konstatoval kouč ostravského Baníku. Na hřiště poslal ofenzívní sestavu a vyplatilo se mu to. Na hrotu dřel mladík Adam Varadi, který si odbyl v základní sestavě jarní premiéru. "Chtěli jsme být spolehliví vzadu, ale bylo i cílem dát gól. Na těžkém terénu jsme to potřebovali dokázat co nejdříve," vykládal majitel nejšpinavějšího dresu v zápase. Skluzů i sprintů udělal talentovaný útočník nepočítaně. "Ale špinavý jsem byl asi proto, že jsem hned na začátku spadl do bláta," smál se.

Baník dal gól po dlouhých 310 minutách. Odražený míč poslal nechytatelně za Drobiszova záda Martin Lukeš. "Ani jsem moc nemířil, jen jsem chtěl balón nasměrovat k tyči. Když jsem pak uviděl, že Drobisz ani nezareagoval, byl jsem hrozně šťastný. Jsem rád, že se mi povedlo přispět k důležité výhře, zápas byl psychicky strašně náročný," uznal Lukeš.

Reklama

Související témata: