Hlavní obsah

Mistr urval na Slovácku jen bod, Zlín poprvé poražen. Rozjetá Slavia dotírá na čelo

Praha
Aktualizováno

Ve fotbalové ePojisteni.cz lize už není neporažených. V 10. kole narazil i Zlín, který prohrál v Teplicích 0:2. Příliš se nedařilo ani Plzni. Obhájce titulu po pěti výhrách v řadě jen remizoval na hřišti Slovácka 1:1, před prohrou ho spasil až gól Lukáše Hejdy v závěru zápasu. Západočeši tak propásli možnost znovu poskočit do čela tabulky před Mladou Boleslav. Na třetí Ševce se dotahuje po vítězství v Hradci Králové 3:0 rozjetá Slavia. Z poslední příčky se po porážce na hřišti nováčka z Karviné 0:2 neodpoutala Příbram. Ze spodních pater se nedokázal odrazit ani Liberec, na Dukle uhrál jen bezbrankovou remízu. Brno po devíti letech vyhrálo v Jablonci (2:1), což definitivně ukončilo angažmá trenéra domácích Zdenka Frťaly.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ostrý souboj plzeňského obránce Davida Limberského (vlevo) s Tomášem Zajícem ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští sice v Uherském Hradišti nakonec odvrátili pohromu, ale přišli o dva body a navíc i o zraněného kapitána Romana Hubníka a dalšího zadáka Radima Řezníka. Slovácko se po trefě svátečního střelce Daníčka stáhlo do obrany a dlouho odolávalo snaze favorita o ztečení branky.

Západočeši sice měli více ze hry, ale vyložených šancí si moc nevypracovali. Největší možnost měl Poznar, ale jeho ránu vykopl na brankové čáře obránce Košút, vzápětí vytáhl gólman Heča Zemanovu střelu z trestného kopu. Tlak hostí nakonec přinesl ovoce. Na Petrželův centr z pravé strany si naskočil Hejda a v závěru utkání rozhodl o dělbě bodů.

Poslední neporažený tým ligového podzimu poprvé vyšel naprázdno na teplických Stínadlech. Severočeši porazili senzaci úvodu sezóny především díky výkonu ve druhém poločase, kdy se trefili Potočný a Vaněček. Tepličtí bodovali poprvé po třech zápasech.

Hradec Králové opustil azyl v Mladé Boleslavi a poprvé od návratu do nejvyšší soutěže se představil na domácím zrekonstruovaném stadiónu. Jenže neměl moc důvod jásat. Kiks domácí obrany potrestal vedoucím gólem Škoda. Hradečtí se po přestávce zvýšenou aktivitou pokoušeli srovnat, jenže Slavia si v rozmezí tří minut góly Zmrhala a Baráka pojistila výhru. Sešívaní tak vyhráli počtvrté za sebou a dotírají na čelo tabulky.

Příbram zase nedala gól

Překvapivě vysoko v tabulce se dere i nováček z Karviné. Doma zdolal po brankách Dreksy a Zeleného i Příbram, která podeváté v sezóně nebodovala a zůstává poslední. Nováček zatím ze čtyř domácích zápasů na podzim vytěžil deset bodů a na Příbram už má desetibodový náskok.

Popáté za sebou nedokázali fotbalisté Liberce zvítězit nad pražskou Duklou. Utkání nabídlo jen dvě nastřelená břevna na obou stranách. Góly nepadaly a Slovan tak má dál na svém kontě pouhé dvě výhry. Generálka na čtvrteční souboj s Fiorentinou se tak hostům moc nepovedla.

Neúspěšná série se naopak povedla zlomit Brnu. V Jablonci vyhrál v lize poprvé od května 2007. Zbrojovce se povedly vstupy do obou poločasů, v nichž skórovali Škoda a Řezníček. Jablonec čeká na výhru už devět soutěžních zápasů, což odnesl odvoláním trenér Zdenko Frťala. Brno slaví druhou podzimní výhru.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 10. kolo:
Pátek
Bohemians - Mladá Boleslav 1:3
Sobota
Hradec Kr. - Slavia 0:3
Branky: 23. Škoda, 73. Zmrhal, 75. Barák
Karviná - Příbram 2:0
Branky: 67. Dreksa, 88. Zelený
Teplice - Zlín 2:0
Branka: 55. Potočný, 73. Vaněček
Jablonec - Brno 1:2
Branky: 28. Doležal - 8. Škoda, 46. Řezníček
Dukla - Liberec 0:0
Slovácko - Plzeň 1:1
Branky: 21. Daníček - 84. Hejda
Neděle
15:00 Sparta - Jihlava

Reklama