Hlavní obsah

Žena řekne, že jsem sprosťák. Napište, že mě to mrzí, vrací se Kalvoda k prohře s Karvinou

Praha

Mladá Boleslav zase vede nejméně do sobotního večera nejvyšší fotbalovou soutěž. Po výhře ve Vršovickém Ďolíčku 3:1 má o tři body víc než Plzeň. Pod trenérem Leošem Kalvodou prohrála jediné utkání, hned to první doma s Karvinou, což kouč nemůže stále skousnout...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Leoš Kalvoda během utkání s Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Zápas jste vyhráli relativně jednoznačně 3:1. Zažil jste krušné chvíle při tlaku a šancích Bohemky?

Moc dobře mi opravdu nebylo. Odehráli jsme vůbec nejtěžší utkání za mého působení v Mladé Boleslavi. Atmosféra byla hodně vyhecovaná. Někdy i fotbalu škodí. Za první poločas jsme si ale výhru zasloužili. Vedli jsme 2:0, a přestože jsme se na druhou půli chystali, dostali jsme rychlý gól. Při tom jsem hráče v kabině upozorňoval, že výsledek 2:0 je hodně rizikový. Když soupeř snížil, o výsledek jsme se pak báli. Bohemka měla hodně nebezpečných šancí. Několikrát nás podržel brankář Diviš.

Faul Jiráska na Matějovského, za který domácího hráče sudí vyloučil, byl kousek od laviček, jak jste ho viděl?

Byl to faul zezadu. Marek Matějovský by šel do protiútoku.

Jak se vám kouká na tabulku, když vedete ligu?

Tu jsme vedli i v minulém kole, ale trvalo to jenom jeden den.

Ale je to jistě příjemný pohled...

Samozřejmě. Co trénuji v české nejvyšší soutěži, byl jsem nejlépe třetí s Olomoucí, měli jsme stejně bodů jako Slavia. V Žilině jsme vyhráli titul, to je pravda... Dívá se na to velice dobře, ale já jsem trenér, kterého těší i takové dílčí úspěchy, třeba když jsem postoupil do první ligy se Znojmem. Nezakládám si na tom, že musím být za všech okolností první, ale chci po hráčích, aby odváděli maximum.

Jak v téhle souvislosti mrzí domácí prohra s Karvinou ve vašem prvním utkání na mladoboleslavské lavičce?

Mám to říct sprostě? Ale to mi žena zase řekne, že jsem sprosťák na tiskovkách... Mně to se.. furt, ale napište, že mě pořád mrzí.

Reklama

Související témata: