Hlavní obsah

Hradec - Slavia 0:3Slavia se veze na vítězné vlně, sestřelila nováčka z Hradce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Škoda 0 : 1
72. Zmrhal 0 : 2
75. Barák 0 : 3
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Fotbalisté Slavie pod novým koučem Jaroslavem Šilhavým jedou na plný plyn. V sobotním duelu 10. kola zvítězili na půdě nováčka z Hradce Králové přesvědčivě 3:0 brankami Škody, Zmrhala a Baráka. Pro Pražany to byla čtvrtá výhra v lize v řadě, aniž by inkasovali gól. Pod Šilhavým z pěti kol získali sešívaní 13 bodů. Východočeši, kteří se poprvé na podzim představili na svém stadiónu, jenž prošel menší rekonstrukcí, však neodehráli špatný zápas. Nezvládli ale finální fázi.

Foto: David Taneček, ČTK

Milan Škoda ze Slavie během utkání v Hradci Králové.

Článek

Na úvodní minuty si pronajali hřiště hosté. Udeřit mohli už po 60 vteřinách, kdy si na centr Zmrhala naskočil Mingazov. Jeho hlavička skončila těsně nad břevnem. Vzápětí před brankáře Ottmara přilétl zleva nebezpečný centr od Baráka. V 6. minutě to zkoušel z hranice šestnáctky Škoda, střela mu však nesedla. V 9. minutě předvedli Pražané parádní akci: Barák vysunul kolmicí Bořila, jenže ten finální přihrávku nezvládl.

Poté po signálu z rohového kopu střílel ze solidní pozice Hušbauer, ovšem vysoko nad. Domácí prvně zahrozili ve 20. minutě, hlavičkou Mudry po rohovém kopu. Krátce nato vypustil projektil ze 17 metrů Barák, Ottmar se však stihl přesunout k levé tyči a střelu zneškodnil. Ve 24. minutě už byl bezmocný. Po hrubce Chlebouna, kterému nevyšla malá domů, Ottmara mazácky přehodil špičkou kopačky Škoda. Domácí stoper za moment omyl částečně napravil, jen díky jeho duchapřítomnosti Vortoci neprohrávali o dva góly. Chleboun totiž vykopl střelu Baráka, směřující do sítě, z brankové čáry.

Hosté nováčka 20 minut převyšovali, do hry se pak dostal i Hradec. V 23. minutě Slavii zachránil Pavlenka, jehož ruce byly u míče dřív než hlava Vlkanovy. Votroci nezužitkovali ani následné dva přímé kopy z lákavé vzdálenosti.

Rvačka fanoušků o přestávce v sektoru domácích příznivců jako by Votroky nabudila. V 47. minutě Malinský střílel z pravé strany. Pavlenka, který v lize drží čistý štít už 362 minut, jistě zasáhl. Stejně si vedl i proti nadějnému pokusu agilního Vlkanovy.

Na druhé straně se fantastickým zákrokem blýskl Ottmar. Na zadní tyči dorážel do odkryté branky Frydrych, už se téměř radoval z gólu, jenže najednou se odkudsi zjevily Ottmarovy ruce.... Slávisté pak dali nováčkovi mat v rozmezí dvou minut. V 73. se po přihrávce Hušbauera zblízka trefil Zmrhal, poté se ještě prosadil Barák.

10. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - Slavia Praha 0:3 (0:1)
Branky: 24. Škoda, 72. Zmrhal, 75. Barák. Rozhodčí: Julínek - Blažej, Wilczek. ŽK: Holeš, Schwarz - Ngadeu. Diváci: 4500.
Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Polom, Mudra - Janoušek, Schwarz (46. Pázler) - Martan (88. M. Černý), Vlkanova (69. Trubač), Malinský - Žondra. Trenér: Pilný.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Mingazov (60. Švento), Hušbauer, Barák (84. Ščuk), Zmrhal - Škoda (77. Mešanovič). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: