Hlavní obsah

Hušbauer: Konečně máme tvář. Pokud budeme takhle pokračovat, máme na nejvyšší příčku!

Hradec Králové

Po čtvrté ligové výhře v řadě prožívá euforii. Stejně, jako celá Slavia. Záložník Josef Hušbauer si po sobotním ligovém triumfu v Hradci Králové (3:0), pochvaluje, že týmu roste sebevědomí, jde nahoru herně. A přiznává, že má myšlenky na titul. „Panuje teď euforie, mohli bychom říct, že si věříme i na první místo. Ale pořád jsme na začátku," řekl Hušbauer, který měl v Hradci prsty ve všech třech gólech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Josef Hušbauer.

Článek

Byl zápas tak snadný, jak vyhlíží výsledek?

Nemohli jsme přidat druhý gól, zápas byl dlouho otevřený, domácí měli náznaky šancí. Mohlo to být určitě klidnější dřív. Po druhé brance už ale bylo hotovo.

Měl jste prsty ve všech gólech...

Počítám si nejvíc asistenci při druhé brance, která utkání zlomila. Myslím, že nám chybělo v šestnáctce víc klidu, byli jsme zbrklé. Já jsem to neuspěchal, vyplatilo se.

V lize jste zvítězili počtvrté v řadě. Je Slavia pod koučem Šilhavým o dost jiná?

Myslím, že ano. Víc si věříme, především je to o něčem jiném výsledkově. Konečně jsme našli tvář, hrajeme ve stejné sestavě. Což je také dobré, víme o sobě, kdo má kam zaběhnout, to je velké pozitivum. Teď je důležité, abychom to udrželi.

V čem nastal posun k lepšímu?

Snažíme se hrát víc po zemi. I když někdy to nejde, musíme si pomoct dlouhým nákopem. Ale když mám balón, mám na výběr víc variant, neboť je tam z naší strany víc náběhů.

Dalším pozitivem je, že nedostáváte góly. Odehráli jste čtvrtý zápas v nejvyšší soutěži v řadě s nulou. Na defenzívě také pracujete, nebo ta souvisí se zlepšenou útočnou fází?

Hodně se jí věnujeme, trénujeme taktiku. Snažíme se být kompaktní, blízko u sebe. Aby mezi hráči nevznikaly mezery. V tom jsme zaznamenali velké zlepšení. Pokud tolik zápasů nedostaneme gól, není to náhoda.

Cítíte s každou výhrou, že týmu roste vnitřní síla? Že přijedete do Hradce a prostě víte, že je kvalita na vaší straně a dokážete z ní profitovat?

Ano, máme úspěšnou šňůru, je znát, že si víc věříme. Není to tak, že dáme gól a začneme vedení bránit. A buď to vyjde, nebo ne. Nyní chceme přidat další gól.

Jak se vám kouká na tabulku? Předstihli jste už Spartu. Tu sice čeká nedělní duel s Jihlavou, vy ale zase v týdnu hrajete odložený zápas v Brně.

Je důležité, že jsme se udrželi nahoře. Pokud zvládneme ve středu Brno, budeme zase výš.

Roste se sebevědomím i chuť? Vedení Slavie sice vyhlásilo cíl skončit do třetího místa, nicméně věříte si nyní i na to nejvyšší?

Teď je euforie, mohli bychom říct, že si věříme i na první místo. Ale pořád jsme na začátku, stále bude úspěch, pokud skončíme do třetího místa. Ovšem pokud budeme takto pokračovat, hrát poctivě, nebál bych se říct, že můžeme hrát i o místo nejvyšší.

Reklama

Související témata: