Hlavní obsah

Mohlo to letět na kurty, nebo do brány, komentoval vítěznou trefu karvinský Dreksa

Karviná

Utkání proti Příbrami bylo pro karvinského obránce Pavla Dreksu slavnostní. Posté obul ligové kopačky, navíc vstřelil při výhře 2:0 vítěznou branku. „Moc gólů nedávám, takže mě těší každý. Teď se mi to podařilo podruhé v krátké době, důležitější ovšem je, že i díky mé trefě máme tři body,“ svěřoval se 27letý Dreksa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Karviné Jan Laštůvka.

Článek

Napálil jste to levou nohou, která není tou vaší silnější. Tolik jste si věřil?

Byly vlastně dvě možnosti, buď to mohlo letět na tenisové kurty za stadiónem, nebo do brány. Naštěstí to před Hruškou na vlhkém trávníku trochu sklouzlo, takže jsem měl štěstí.

Z pozice stopera, na kterou jste více zvyklý, než na pravého obránce, byste se ale k té střele asi nedostal.

To určitě ne. Dneska jsem se na té pravé straně do útočení pouštěl už trochu více, než na Slavii. Trochu více jsem si to tam osahal a už si věřil. Pár centrů mi ještě nevyšlo, ale při té střele jsem se dostal na zadní tyč a dobře to trefil.

Už se tam tedy zabydlujete?

To já nevím, nemám pocit, že by to ode mě byl nějaký zázrak. Snažím se hlavně dobře bránit a pomoct mančaftu, jak nejlépe umím. Před pěti šesti roky jsem na postu pravého obránce chvilku hrál, ale to už je dávno. Ale musím se s tím vypořádat, mančaft mě tam potřebuje, tak tam hraju. Zda dobře, nebo špatně musí vyhodnotit trenér.

Čím vám změnu postu trenér Jozef Weber odůvodnil?

Libor Holík nemohl hrát na Slavii, protože to od Slavie neměl povolené a trenérovi se to tak zřejmě líbilo. Chtěl na hřišti proti Příbrami více zkušených hráčů, tak mě tam nechal znovu.

Věděli jste, že pokud byste s Příbramí ztratili body, hodně byste jí tím pomohli. Měli jste z toho utkání obavy?

To ani ne, ale uvědomovali jsme si, že je to pro nás nesmírně důležitý zápas. Že to bude úplně jiné než v Plzni a na Slavii. Proti Příbrami bylo na nás, abychom tvořili hru. Navíc jsme po strašně dlouhé době hráli doma a asi to bylo vidět. Prvních třicet minut to nebylo ono. Šance jsme měli především ze standardek a bylo to tom jednom gólu. Pro nás bylo hodně důležité Příbram porazit, aby se třeba nedostala na dostřel.

Vaším hlavním úkolem sezóny je záchrana. Bude se vám po výhře nad poslední Příbramí v těch dalších dvou domácích zápase proti Teplicím a v dohrávce s Libercem hrát snadněji?

Každý zápas bude těžký. I ten dnešní byl. I za stavu dva nula se Příbram snažila a dokázala si náznaky šancí vytvořit. Nemáme mančaft, abychom ostatní přehrávali. O to více musíme na hřišti dřít. Máme třináct bodů, ale to je na záchranu málo. Pokud neuhrajeme dalších nejméně sedmnáct, tak nám bude výhra nad Příbramí k ničemu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články