Hlavní obsah

Teplice - Zlín 2:0Zlín poprvé prohrál. Padl v Teplicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Potočný 1 : 0
73. Vaněček 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína dnes prohráli v Teplicích 0:2 a v desátém kole první ligy přišli jako poslední v soutěži o neporazitelnost. O výhře domácích rozhodli Roman Potočný s Davidem Vaněčkem a severočeský celek tak díky nim ukončil čtyřzápasovou sérii bez vítězství.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva Lukáš Pazdera ze Zlína a Otto Urma z Teplic v duelu desátého ligového kola.

Článek

Lépe do zápasu vstoupili Tepličtí a do první šance se dostal Kučera, který střílel těsně nad. Poté se v nadějné pozici objevil Hora, toho však vychytal brankář Dostál. Zlín zahrozil až ve 38. minutě po Holíkově pokusu a dvě minuty před koncem po Štípkově akci trefil Pazdera tyč.

Rovněž vstup do druhé půle vyšel lépe domácím a branková konstrukce tentokrát zastavila Filla. Teplice to ale dlouho mrzet nemuselo, protože v 52. minutě se prosadil Potočný, když se jeho střela od tyče odrazila do branky. Zlín poté přebral aktivitu, z ní ale vytěžil pouze šanci Hnaníčka, prosadili se opět Severočeši - zaváhání obrany využil střídající Vaněček.

Zlín už zápas zdramatizovat nedokázal a poprvé v sezoně vyšel nejen bodově, ale i střelecky naprázdno a na první místo nabral čtyřbodovou ztrátu. Naopak Teplice se dočkaly prvního vítězství po třech porážkách za sebou a jedné remíze.

10. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Fastav Zlín 2:0 (0:0)
Branky: 52. Potočný, 73. Vaněček. Rozhodčí: Příhoda - Arnošt, Hájek. ŽK: Lüftner, Vaněček - Kopečný, Matejov. Diváci: 3062.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob - Fillo (82. Vachoušek), Ljevakovič, Hora, Kučera, Urma (90. Kodeš) - Potočný (60. Vaněček). Trenér: Šmejkal.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov (78. Jordan) - Kopečný, Holík (72. Vukadinovič), Hnaníček, Štípek (57. Traoré) - Harba, Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: