Hlavní obsah

Na domácí výhru jsme čekali osm měsíců, cenil si teplický kouč Šmejkal skalpu Zlína

Teplice

Co se nepovedlo řadě ligových celků včetně pohárových účastníků Plzně, Sparty, Slavie i Liberce, dokázali až fotbalisté Teplic. Jako první v sezóně zdolali tým Zlína, a to dokonce dvougólovým rozdílem! Severočeši výhrou 2:0 zároveň ukončili sérii deseti domácích zápasů bez vítězství a ze tří bodů se na vlastním stadiónu radovali po dlouhých osmi měsících!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva Lukáš Pazdera ze Zlína a Otto Urma z Teplic v duelu desátého ligového kola.

Článek

„Utkání se mi hodnotí daleko lépe, než ta předchozí. Vážíme si toho, že jsme konečně doma vyhráli," dával najevo spokojenost teplický trenér Daniel Šmejkal. „První půle byla z naší strany ovšem nervózní. Měli jsme několik ztrát míčů, soupeř nastřelil tyčku, takže můžeme mluvit i o obrovském štěstí. Po přestávce se nám povedlo vstřelit branku," líčil kouč.

Autorem vedoucího, a jak se ukázalo, vítězného gólu, byl ve druhém poločase Roman Potočný, jemuž se ale do té doby příliš nedařilo. „O přestávce jsme probírali různé varianty, ale nikoho jsme nestřídali," podotkl Šmejkal.

Na Potočného pískali a on pak rozhodl

Teplický útočník Roman Potočný prožil kuriózní zápas. „Předtím jsem dlouho nehrál a věděl jsem, že to nebude optimální. Když lidi pískali, řekl jsem si, ať pískají. Nějak to nevnímám, i když jsem odezvu slyšel. Co s tím nadělám, jsem tady na to zvyklý," svěřoval se střelec rozhodující branky. Gól na 1:0 byl pro něj náplastí. Vstřelil jej typicky svou levou nohou. „Pravou bych nic nedal. Jsem za branku rád, ale nebyl jsem celkově se sebou spokojený," tvrdil. A znovu se vyjádřil na adresu diváků. „Jsou od toho, aby nás podpořili, ale ještě nás potápěli. Za to jim neděkuji, byť vím, že jsem nepředvedl standard. Šel jsem při střídání s hlavou dolů," popisoval Potočný svoje rozpoložení.

Jak podle něj chutná vítězství nad do té doby neporaženým Zlínem? „Každé vítězství je hezké," glosoval tříbodový zisk. Potočného vystřídal David Vaněček a záhy také skóroval. „Říká se, že jsme konkurenti, ale tak to není. „Vaňous" se stěhuje do Teplic, koupil si psa a budeme spolu chodit na procházky. Pořídil si nějakého trhače, já jezevčíka. O fotbale se ale bavit nebudeme, spíš o dětech. Vím, že má potomka, my ho čekáme," usmál se Potočný.

Páník: Chyběla zodpovědnost

Fotbalisté Zlína poprvé v sezóně narazili. „Věděli jsme, že soupeř má herní tým se silnými hrotovými hráči. Těsně před přestávkou jsme neproměnili Štípkovu velkou šanci, a abychom odvezli nějaký bod, bylo potřeba skórovat," uvažoval trenér Bohumil Páník. „Rozhodl první gól v zápase, který daly Teplice. Taková situace mužstvu ve vedení vždycky pomůže. Fatálně jsme chybovali při druhém inkasovaném gólu. Byli jsme daleko od hráčů a domácí nás potrestali," mínil kouč poražených.

Co může první nezdar s týmem udělat? „ Ukážeme si problémy, jaké jsme si způsobili na hřišti, a budeme do příštího zápasu pracovat na odstranění nedostatků. Především budu apelovat na herní zodpovědnost týmu i jednotlivých hráčů, což nám chybělo v Teplicích," naznačil Páník, jakým směrem se ubírají jeho myšlenky před pátečním duelem s Bohemians Praha 1905.

Reklama

Související témata: