Hlavní obsah

Slávisté zuří: Nepustili nás na stadión! Není to pravda, odmítá vinu Hradec

Hradec Králové

Na hradeckém trávníku probíhal sobotní zápas se Slavií (červenobílí vyhráli 3:0) poklidně. Mimo stadión a později i v jeho ochozech se však děly věci. Několik fanoušků Slavie se do hlediště dostalo až ve 30. minutě, někteří vůbec. Důvod? Podle Pražanů za to může chyba ze strany domácího klubu, který prodal do hostujícího sektoru větší počet lístků, než pojme. Hradec, pro který byl sobotní duel kvůli menší rekonstrukci stadiónu první domácí na podzim, nařčení odmítá.

Foto: David Taneček, ČTK

Fanoušci Slavie v Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

„Hradec prodal vstupenky slávistům nad kapacitu sektoru a teď je nechce pustit dovnitř. Místo fotbalu řešíme selhání Hradce. Fakt hrůza," napsal na twitteru člen představenstva Slavie Tomáš Syrovátka. Podle červenobílé verze bylo desítkám fanoušků pořadateli sděleno, že je do sektoru, do kterého měly zakoupené vstupenky, nevpustí.

Na internetových fórech si příznivci Slavie stěžují, že jich před branami stadiónu zůstalo dvě stě. Padesát z nich se prý do hlediště vůbec nedostalo. Ostatní až ve chvíli, kdy už byla odehrána větší část prvního poločasu.

„Oficiální vyjádření klubu zatím nemám k dispozici, nicméně není pravda, co tvrdí druhá strana. Dotyční si koupili vstupenky na stadión, nikoli do kotle. Přesto se tam domáhali vstupu. Pořadatelé je tam samozřejmě nepustili," řekl Sport.cz tiskový mluvčí Hradce Králové Milan Šedivý.

„Po nějaké době, na pokyn hlavního pořadatele, jim to nakonec povolili. Ale znovu opakuji: že by si někdo zakoupil vstupenku a nepustili ho na místo, na které byla pořízena, není pravda. Když si někdo koupí lístek na stadión, a domáhá se vstupu do kotle a není vpuštěn, za to nemůžeme," dodal Šedivý.

Další problémy s fanoušky přišly o poločasové přestávce, kdy se rozpoutala v domácím kotli přibližně dvouminutová rvačka mezi několika příznivci obou táborů. Policisté však zjednali rychle pořádek.

Reklama

Související témata: