Hlavní obsah

Liberec ho připravil o třetí domácí výhru v řadě, přesto mu mladý trenér Dukly děkoval

Praha

Docela paradox. Po předchozích domácích výhrách nad Bohemians a Brnem Severočeši jeho vítěznou vlnu zastavili, neboť na Julisce uhráli bezbrankovou remízu, přesto jim mladý trenér pražské Dukly Jaroslav Hynek děkoval. „Můžeme se od Liberce hodně poučit, protože nám ukázal, kam máme směřovat a na čem musíme pracovat,“ přiznával po dělbě bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Néstor Albiach (vlevo), Lukáš Štětina a trenér Dukly Praha Jaroslav Hynek po remíze s Libercem

Článek
Fotogalerie

Góly sice v duelu desátého ligového kola nepadaly, fotbal přesto na Julisce nestrádal, jak by se snad mohlo podle výsledku zdát.

„Jen branky scházely, aby byl ještě víc ke koukání. Až s nimi přichází ty pravé emoce," chválil domácí kouč své mužstvo a liberecké ještě víc.

„Uhráli jsme sice podruhé v sezóně nulu, což svědčí o tom, že naše defenzíva se zlepšila, neboť si už dovedeme vyvarovat problémů před vlastní šestnáctkou i v ní, ale byl bych raději, kdybychom góly dávali. Výsledek 0:0 nemám rád, ale upřímně - tomuto zápasu by víc slušela remíza 2:2 nebo 3:3, protože příležitosti k tomu oba celky měly. A i pro diváky by bylo tím pádem utkání mnohem zajímavější," přitakával trenér Severočechů Jindřich Trpišovský.

„Krásný, aktivní a živý zápas to byl," pochvaloval si Jaroslav Hynek. „Nám ovšem víc živosti vydrželo jen prvních dvacet minut. Ve druhé půli už nám ubývaly síly, zatímco Liberec přeřadil na tempo, na něž je zvyklý z Evropské ligy," skládal poklonu Severočechům.

„Ani Sparta tady u nás nehrála v takovém tempu, jaké předváděl Liberec. A on v něm vydržel až do devadesáté minuty," pravil s uznáním, které muselo jeho libereckému kolegovi lichotit.

„Pravdou je, že jsme během reprezentační přestávky hodně pracovali na fitnes přípravě, což se v zápase projevilo. A trénovali jsme opravdu dobře, protože před utkáním jsem už zase cítil na hráčích sílu a odhodlání," netajil Trpišovský, že nejen klid kolem jeho persony, ale reprezentační pauza mužstvu prospěla.

„Tedy až na to, že nedáváme góly, což mě trápí," připomínal, že v nadcházející pohárové konfrontaci s italskou Florentinou by Liberec na podobnou střeleckou impotenci tvrdě doplatil.

„Góly nám sice nedal, ale poučení nám Liberec zanechal. Ukázal mně i hráčům, kam máme směřovat, v jakém tempu musíme hrát a na čem tudíž musíme pracovat," děkoval trenér Dukly Severočechům, i když ho připravili o třetí domácí výhru v řadě.

Reklama

Související témata: