Hlavní obsah

Obhájce ztratil. Proti zhuštěné obraně jsme se těžko prosazovali, vadilo Pivarníkovi

Uherské Hradiště

Po pěti výhrách v řadě plzeňští fotbalisté v nejvyšší soutěži ztratili. Až díky mohutnému finiši, kdy si i v deseti bez zraněného Řezníka vynutili drtivý tlak, vyrovnali v Uherském Hradišti na hřišti Slovácka na 1:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Zajíc (vlevo) ze Slovácka v souboji o míč s plzeňským stoperem Romanem Hubníkem.

Článek
Fotogalerie

„S nerozhodným výsledkem nemůžeme být samozřejmě spokojeni. Bohužel jsme hned z první střely na naši bránu inkasovali, zatímco my jsme svoje šance dlouho využít nedokázali. Přestože jsme už v závěru nemohli střídat a bylo nás o jednoho míň, aspoň jednou jsme balón do sítě dotlačili," oddechl si kouč Plzně Roman Pivarník.

Připustil, že si jeho tým příliš nevěděl rady s důraznou defenzívou domácích. „Proti jejich zhuštěné obraně jsme se hrozně těžko prosazovali. Většinu centrů do šestnáctky se dařilo urostlým hráčům Slovácka odvrátit," vadilo mu.

Aspoň částečným plzeňským spasitelem se stal šest minut před koncem stoper Lukáš Hejda, který hlavou zužitkoval přesný Petrželův centr ve vyrovnání. „Konec zápasu byl strašně těžký. Z velkého náporu jsme aspoň srovnali, avšak vítěznou branku se nám už bohužel přidat nepodařilo," posteskl si. „Vytvořili jsme si před soupeřovou brankou hodně závarů, ale střeleckých příležitostí jsme zase tak moc neměli. Domácí zadáci si počínali hodně agresivně," zaznamenal Hejda, podle něhož si obhájci titulu ve druhé půli dobře poradili s absencemi Hubníka a Řezníka, kteří museli kvůli zdravotním problémům odstoupit.

„Slovácko už poslední minuty myslelo hlavně na obranu, a tak jsme to vzadu s Davidem Limberským zvládli," tvrdil. „Řezník si přivodil hlubokou tržnou ránu, Hubníka zase bolela žebra a bylo mu špatně. Snad se oba dají brzy dohromady," obával se trochu Pivarník komplikací se složením mužstva před důležitým zápasem Evropské ligy v Rumunsku proti Giurgiu a následným prestižním ligovým duelem se Spartou.

Rozpaky z konečné plichty zavládly i v kabině Slovácka. „Remíza s Plzní má sice obrovskou váhu, ale my jsme byli ke třem bodům neskutečně blízko. Bohužel jsme si neporadili s jedním nakopnutým míčem do našeho velkého vápna," litoval hradišťský stoper Tomáš Rada, který svedl řadu urputných soubojů s útočníky Viktorie Krmenčíkem a Poznarem. „Některé byly skoro až za hranou, hodně bolely. Po zápase jsme si ale podali ruku a rozešli se v dobrém," prozradil.

Rada si pochvaloval precizní defenzívu svého celku. „Počínali jsme si v obraně nesmírně zodpovědně, všichni jsme odjezdili utkání na víc než sto procent," domníval se.

Hradišťský asistent Michal Kordula, který skoro celou druhou půli koučoval Slovácko místo hlavního trenéra Levého, jenž byl kvůli emotivním reakcím na některé verdikty sudích vykázán ze střídačky na tribunu, přiznal, že před utkáním by remízu bral. „Po něm jsem trochu zklamaný. My jsme vycházeli z hlubokého bloku se snahou o rychlé brejky a tato taktika nám dlouho vycházela. Ke konci nás ovšem Plzeň hodně zatlačila a nakonec jednu naši chybu potrestala. Prokázala po přestávce vysokou kvalitu, a tak asi vyrovnala zaslouženě," přemítal Kordula.

Reklama

Související témata: