Hlavní obsah

Rozhodčí Marek má pozastavenou delegaci na tři kola

Aktualizováno

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR pozastavila sudímu Emanuelu Markovi delegaci na tři utkání kvůli chybám, kterých se dopustil minulý týden v zápasech první a druhé ligy. Miroslav Zelinka si nezapíská dvakrát kvůli nenařízené penaltě pro Liberec v zápase na Dukle.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalový rozhodčí Emanuel Marek v civilu.

Článek

Marek chyboval zejména v duelu FNL mezi Znojmem a Varnsdorfem, kdy nenařídil pokutový kop pro hosty v 60. minutě za podražení. Zároveň v sobotním ligovém zápase Slovácka s Plzní nedostatečně plnil funkci čtvrtého rozhodčího.

Ve stejném utkání, které skončilo remízou 1:1, chyboval i hlavní sudí Jan Machálek. Podle komise měl vyloučit jednoho z hráčů Slovácka po druhé žluté kartě za bezohledné kopnutí soupeře v souboji o míč. Machálek má proto pozastavenou delegaci na jedno utkání.

Dvě kola si nezapíská Zelinka. Tomu komise vyčítá, že v 21. minutě duelu na Dukle neodpískal ve prospěch Liberce pokutový kop za strčení ve vápně v souboji o míč. Zápas skončil bez branek.

Dvakrát bude stát i Pavel Rejžek, který neodpískal v duelu FNL mezi Ostravou a Žižkovem penaltu pro Baník ve 13. minutě za držení soupeře za dres. Naopak chybně byla odpískána penalta za ruku pro Baník už ve 3. minutě, z níž padl jediný gól zápasu. Rejžek ji odpískal na chybný pokyn asistenta Pavla Vlasjuka, který má rovněž trest na dva zápasy.

Stejný trest dostal i asistent Stanislav Pochylý, který v duelu Znojma s Varnsdorfem nesignalizoval hlavnímu Markovi, že má pískat pokutový kop.

Reklama