Hlavní obsah

Zápas Baníku s Brnem zase odložil déšť

OSTRAVA

Odložený zápas 19. kola první ligy mezi fotbalisty Baníku Ostrava a Brna se neodehraje ani v náhradním termínu. Dohrávané utkání ve středu opět zhatil celodenní déšť, po němž se hrací plocha na Bazalech stala nezpůsobilou. Na náhradním termínu se zatím kluby nedohodly.

Článek

Hlavnímu rozhodčímu Radku Matějkovi bylo už hodinu a půl před výkopem jasné, že zápas se zřejmě nebude moci uskutečnit. Po vytrvalém dešti, který začal během noci, trávník pokryly kaluže vody. "Hrací plocha je z osmdesáti procent opravdu silně podmáčená," řekl novinářům Matějek.

Další odklad se v nabitém kalendáři zápasů sice příčil obě stranám, ale trenéři Ostravy i Brna uznali, že jiná možnost nebyla. "Nebylo by to o fotbale. Hrát jsme chtěli, ale na hřišti je opravdu hodně vody," řekl brněnský trenér Josef Mazura, který tak s týmem podruhé během měsíce absolvoval cestu do Ostravy zbytečně.

I Baník chtěl duel odehrát. Už jen proto, že nejbližší volný termín má 3. května. Příští středu totiž hraje čtvrtfinále Poháru ČMFS s Kunovicemi, o týden poté ho čeká dohrávka v Příbrami a 26. dubna nastoupí k ligovému utkání v Jablonci.

"Je to nepříjemné, termíny nejsou. Do poslední chvíle jsme věřili, že se hrát bude, ale terén je opravdu špatný. Nedalo by se přihrát," uvedl ostravský kouč Pavel Hapal, který místo zápasu poslal tým k hernímu tréninku do tělocvičny.

O náhradním termínu kluby budou jednat. V úvahu zřejmě připadá nejdříve středa 3. května, ale funkcionáři se zatím definitivně nedohodli.

Reklama

Související témata: