Hlavní obsah

Sérii Blšan ukončila až penalta

PŘÍBRAM

Hodně sporná penalta přerušila sérii fotbalistů Blšan bez inkasovaného gólu ve včerejší dohrávce v Příbrami. Neprůstřelnost brankáře Slavíka se zastavila na 399 minutách po Otepkově proměněném pokutovém kopu.

Článek

"Penalta to stoprocentně nebyla, tohle rozhodnutí sudího ovlivnilo celý zápas. Vždyť Riegel nejdřív nalítl do Šourka a pak se skácel," kroutil hlavou blšanský obránce Martin Müller. "Je to velká škoda, měli jsme vyhrát. Sice jsme zase bodovali, ale po výhře by se nám dýchalo ještě lépe," dodal.

I na trenéru Michalu Bílkovi bylo vidět, že verdikt sudího Kovaříka nechápal, ale nechtěl se v tom příliš pitvat. "Penalta byla taková záhadná... Šourek mi říkal, že do něj protihráč naběhl. Rozhodčí to odpískal, ale nám se prostě zdálo, že nebyla," uvedl kouč. Delegát zápasu Severýn označil výkon sudího jako uspokojivý.

Příbramští hráči byli naopak skálopevně přesvědčeni o správnosti pokutového kopu. "Byl to normální faul, Riegla srazil jejich obránce ramenem," říkal záložník Rudolf Otepka, úspěšný exekutor.

Sám však uznal, že toho domácí moc nepředvedli. "Blšany nemají co ztratit, jejich hráči byli uvolněnější a my naopak v křeči." Kromě ztráty bodů ho mrzelo, že mu nevyšel dalekonosný lob z konce prvního poločasu. "Škoda že jsem neměl trochu víc času. Asi to byl jediný fotbalový moment zápasu..."

Reklama

Související témata: