Hlavní obsah

Možná to jsou silná slova, ale hrajeme o titul, tvrdí po pátém vítězství v řadě slávista Barák

Brno

Po dlouhých 380 minutách sice dostali gól, ale přesto si připsali pátý triumf v řadě. Fotbalisté Slavie díky výtečnému nástupu do druhé půle zvítězili v dohrávce úvodního ligového kola v Brně hladce 4:1 a v tabulce poskočili na třetí příčku před Spartu a Zlín.

Foto: David Taneček, ČTK

Antonín Barák ze Slavie oslavuje gól.

Článek

Na vysoké výhře Pražanů se podílel dvěma trefami záložník Antonín Barák. „Hrálo se mi skvěle, celý zápas jsme šli důsledně za třemi body. Nepřibrzdilo nás ani soupeřovo vyrovnání, herní převaha byla jednoznačně na naší straně. Snad nám to takhle pošlape dál," usmíval se Barák, který ani příliš nezaváhal s odpovědí na dotaz, zda se slávisté přiřadili k mužstvům, která budou usilovat o titul. „Možná to jsou trochu silná slova, ale rozhodně o něj hrajeme," tvrdil.

Také interní souboj bratří Škodů vyhrál slávista Milan, který uzavřel gólový účet utkání. Brněnský Michal si připsal asistenci na jedinou branku Zbrojovky. „Hovořili jsme spolu hned po zápase na hřišti. Nijak jsem si Michala nedobíral a ani se k tomu nechystám. Naopak jsem ho pochválil za přihrávku na gól," přesvědčoval Milan Škoda, který si pochvaloval, že jeho mužstvo zvládlo bez bodové ztráty další důležitý duel. „Jsem šťastný, moc si cením, že jsme po pauze třikrát skórovali. Až po utkání jsem se dozvěděl, že Brno předtím déle než rok doma neprohrálo," přiznal reprezentační útočník.

Slavia je ve formě, uznal Vraštil

Zbrojovka před svými fandy padla po sérii čtrnácti zápasů, v nichž pokaždé bodovala. „Věřili jsme si i na Slavii, ale ta u nás prokázala, v jak mimořádné formě momentálně je," ocenil výkon soupeře stoper Lukáš Vraštil. „Pražané nás trápili nákopy za naši obranu a díky výškové převaze nás předčili i v hlavičkových soubojích. Ke všemu byli v koncovce efektivnější než my," vypočítal hlavní rozdíly.

Rovněž brněnský kouč Svatopluk Habanec připustil, že slávisté zvítězili zcela zaslouženě. „Úvodních pětadvacet minut jsme byli strašně zakřiknutí a první gól jsme hostům sami darovali. Zlepšení nám vyneslo do přestávky vyrovnání, ale po pauze jsme se bohužel dopustili další hrubky, když jsme ve vápně nechali úplně volného Baráka. Prohráli jsme s mužstvem, které je v současnosti v nadstandardní pohodě," věděl Habanec, který se zastal obránce Lutonského, jenž se podepsal pod první tři slávistické góly. „Prožil si den blbec, jaký jednou za čas přijde. V jiných utkáních ale patřil k oporám," nechystal se Lutonskému vyčinit.

Habanec už raději přemýšlel o dalším ligovém duelu. „Musíme zvednout hlavy a uhrát v sobotu slušný výsledek v Mladé Boleslavi," plánoval ihned.

Reklama

Související témata: