Hlavní obsah

Dukla byla lepší, shodli se v Jihlavě. Hráči Vysočiny mají už čekání na výhru v hlavách

Jihlavští fotbalisté zůstávají jako jediní v ligové soutěži bez vítězství. V předehrávce 11. kola sice vstřelili Dukle vedoucí gól, ale náskok neudrželi a museli se spokojit s remízou 1:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jozef Urblík z Jihlavy (v popředí) si zpracovává míč před Peterem Olayinkou z Dukly.

Článek

„Ta byla bohužel asi naším maximem. Pražané byli kombinačně lepší a silnější na míči. Vytvořili si i víc střeleckých příležitostí. Ještěže nám skvěle zachytal brankář Hanuš, byl naším nejlepším hráčem," hodnotil střetnutí kouč týmu z Vysočiny Michal Bílek.

Skóre otevřel na konci prvního poločasu záložník Lukáš Zoubele, ale po utkání žádnou velkou radost z premiérové trefy v jihlavském dresu neměl. „Není absolutně co slavit, v naší situaci jsme potřebovali vyhrát. Čekání na premiérové vítězství v sezóně se zase prodlužuje, což není vůbec příjemné. Už to začínáme mít v hlavách," připustil Zoubele, který však uznal, že Dukla byla lepším celkem. „Jen ve druhém poločase si vytvořila pět či šest tutovek. My jsme se zbytečně až příliš zatáhli. Sami jsme moc šancí neměli," říkal zklamaně.

Šťastní z plichty nebyli ani fotbalisté Dukly. „Bod je pro nás vzhledem k průběhu střetnutí málo," tvrdil kapitán Marek Hanousek. „Poslední naše zápasy jsou jako přes kopírák. Máme převahu, vytváříme si šance, avšak gólový efekt je z toho minimální. Ze soupeřova brankáře skoro vždycky uděláme hvězdu. Proto máme tak málo bodů," přemítal. „Budeme ale dál pracovat na zlepšení," plánoval okamžitě.

Obdobně viděl utkání i trenér Pražanů Jaroslav Hynek. „Jako hlavní kouč jsem vedl v Jihlavě v lize svoje mužstvo vůbec poprvé a příliš spokojený odtud neodjíždím. Bod jsme domácím darovali. Byli jsme lepším týmem, ale hraje se na góly a těch jsme víc bohužel nedali. Ve střeleckých příležitostech se ocitli především naši mladí kluci a neřešili je dobře. Za předvedený výkon zasluhují moji hráči absolutorium, ale musíme přidat na důrazu v koncovce," věděl Hynek.

Reklama

Související témata: