Hlavní obsah

Nikdo nevěřil tomu, že zvládneme všech pět domácích zápasů, těšilo litvínovského Pavelku

Litvínov

Prodloužení dvou rozdílných sérií přinesl extraligový duel mezi hokejisty Litvínova a Olomouce (3:2 po nájezdech). Severočeský tým vyhrál poosmé v řadě, naopak Hanáci si připsali pátý nezdar po sobě.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z gólu.

Článek

Přitom utkání se nevyvíjelo pro domácí příznivě. Zodpovědný výkon v první třetině totiž vynesl Olomouci dva góly v rozmezí necelých dvou minut, nejprve se prosadil Juraj Mikúš a po něm v přesilovce i Jan Knotek. Litvínovští se ale nepoložili a vrátili se do zápasu dělovkou Tomáše Pavelky. Nedlouho před koncem základní hrací doby Daniel Sörvik srovnal v přesilovce šesti proti čtyřem a v nájezdech rozhodl litvínovský Lukáš Válek o dvoubodovém zisku domácích.

„Vydřenou výhru bereme všemi deseti," netajil Tomáš Pavelka spokojenost s výsledkem. „Začátek se nám nepovedl. Nehráli jsme podle představ. Padl nám tam gól, pak i druhý. Hosté nás přebruslili, měli jsme problémy s pohybem. Hosté byli všude dřív než my. Nakonec jsme se zvedli," líčil Pavelka.

Obránce přiblížil, jak tým přistupoval k pětizápasové sérii na domácím ledě. „Kdyby nám předtím někdo řekl, že vyhrajeme tři nebo čtyři duely, považovali bychom to za úspěch. Ale nikdo nevěřil, že zvládneme všech pět. Šlo to postupně, měli jsme chuť. Diváci chodili ve velkém počtu," glosoval Pavelka hokejové hody na litvínovském zimním stadiónu. Nezvyklý program vyžadoval i jiný režim než obvykle. „Zpravidla se střídají zápasy doma a venku nebo je to dva doma, dva venku. Tentokrát jsme se museli koncentrovat pořád na stejný model. Ke konci jsme si už říkali, že bychom chtěli jet taky ven. Teď se nám to splní," usmál se litvínovský obránce.

Rulík: Stáli při nás všichni svatí

Souboj s Olomoucí zhodnotil i trenér vítězů Radim Rulík. „Stáli při nás všichni svatí. Vypadalo to, že na body nedosáhneme. Po nepříznivém průběhu jsme nakonec vytěžili maximum," oddechl si litvínovský kouč. I pro něj byla dlouhá série střetnutí na jednom místě nevídaným prvkem v sezóně. „Prostě se to tak nakumulovalo i díky různým předehrávkám na přání soupeře. Hradec Králové bude v prosinci startovat na Spenglerově poháru v Davosu, a tak jsme mu vyhověli s vloženým utkáním už v polovině října. Takže z toho vzešla zmíněná šňůra. Hrát pět zápasů po sobě doma není snadné ani na psychiku, takže jsme rádi, jak jsme to nakonec zvládli. Při náročnosti a vyrovnanosti extraligy jsem nečekal, že všechno vyhrajeme, o to je to cennější," mínil Rulík.

Olomoucký kouč Zdeněk Venera litoval dvoubodové ztráty: „Sahali jsme po třech bodech, máme jeden. Bohužel jsme dostali vyrovnávací gól v oslabení o dva hráče a Litvínov se dostal na koně. Z celkového pohledu je prohra po nájezdech málo, protože jsme nehráli špatně."

Reklama

Související témata: