Hlavní obsah

Slavia vyhrála pošesté v řadě, Boleslav přišla o výhru ve třetí minutě nastavení

oc, jakSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie v 11. kole první ligy porazili v Edenu Slovácko 1:0 a minimálně do neděle poskočili na druhou příčku. Vedoucí Mladá Boleslav remizovala s Brnem 3:3. Zbrojovka vyválčila bod ve třetí minutě nastavení, v níž se prosadil Michal Škoda. Jablonec pod novým trenérem Kluckým zvítězil 4:2 v Příbrami. Čtyři branky nastřílely také Teplice, které uspěly v Karviné po výsledku 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha (zleva) Milan Škoda, Jaromír Zmrhal a Antonín Barák se radují z gólu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Slavia ve středu v dohrávaném utkání nastřílela Brnu čtyři góly. K zisku tří bodů v domácím zápase se Slováckem Pražanům stačila jedna branka. Ve druhém poločase Škoda šikovně vysunul Zmrhala, který gólmana Heču prostřelil mezi nohama. Slavia zvítězila v šestém zápase v řadě a minimálně do neděle, kdy se hraje šlágr Plzeň - Sparta, poskočila na druhé místo.

Zbrojovka urvala na hřišti lídra bod

Brno šlo na hřišti ligového lídra překvapivě do vedení. Řezníček přesprintoval Da Silvu a tváří v tvář brankáři Divišovi dokázal rozvlnit síť. Středočeši srovnali stav ještě do konce poločasu. Centr Matějovského propadl k Přikrylovi, jenž střelou z voleje srovnal.

Boleslav šla poprvé do vedení krátce po hodině hry, když se prosadil Da Silva. Zbrojovka se ale nevzdávala a o deset minut později bylo znovu srovnáno. Vávrovu střelu si do vlastní sítě srazil Fleišman. Ve městě automobilů ale diváci viděli drama až do konce. Nejdřív se domácí fanoušci radovali po Marešově gólu z trestného kopu. Ve třetí minutě nastavení už ale byli znovu zklamaní. Postaral se o to Michal Škoda, který se prosadil po akrobatickém zakončení. Boleslav má náskok před Slavií dva body a před třetí Plzní body tři.

Šest gólů padlo i v Příbrami

Jablonci se na hřišti poslední Příbrami vydařil začátek zápasu. Jiráček nejdříve skóroval střelou z první po asistenci Tecla. Ve 20. minutě se Severočeši radovali znovu. Po Rezkově hrubce šel sám na brankáře Hrušku Doležal, a uspěl.

Zdálo se, že Jablonec, který poprvé trénoval kouč Klucký, dovede zápas do poklidného vítězného konce. Ve druhé půli se ale ještě musel strachovat o výsledek. Postaral se o to nejdřív Tomáš Pilík, který přízemní střelou snížil. Po navrácení dvoubrankového náskoku díky Kubistově trefě se pak Příbram vrátila do utkání podruhé, když se po centru Ferrara trefil Kacafírek.

Právě Ital Ferrara ale zhatil šance Středočechů na bodový zisk. Po ostrém faulu na Tecla totiž uviděl podruhé v zápase žlutou kartu a poroučel se do sprch. V nastavení pak přidal další gól Tecl. Příbram tak prohrála počtvrté v řadě, Jablonec éru bez Horníka a Frťaly začal výhrou.

Teplice jsou šesté

Teplice navázaly na vítězství proti Zlínu také na půdě ligového nováčka z Karviné. Domácí šli sice do vedení po brance Hoška, který si naběhl na centr z rohového kopu na zadní tyč, Severočeši ale už po třech minutách skóre srovnali. Míč si ve snaze odhlavičkovat balón do bezpečí srazil do vlastní sítě Dreksa.

Pak už přidávali góly jen hosté. Ještě v první půli otočil vývoj zápasu přesnou hlavičkou Vaněček a ve druhém dějství se Fillo prosadil po Krobově přihrávce přes celé pokutové území a poslední zásah přidal Lüftner. Teplice se po druhé výhře v řadě vyšvihly na šestou příčku.

První fotbalová liga - 11. kolo:
Příbram - Jablonec 2:4
Branky: 56. T. Pilík, 82. Kacafírek - 11. Jiráček, 19. Doležal, 70. Kubista, 90.+3 Tecl.
Karviná - Teplice 1:4
Branky: 19. Hošek - 22. vlastní Dreksa, 29. Vaněček, 55. Fillo, 69. Lüftner.
Mladá Boleslav - Brno 3:3
Branky: 31. Přikryl, 63. Da Silva, 79. Mareš - 18. Řezníček, 72. vlastní Fleišman, 90.+3 Michal Škoda.
Slavia - Slovácko 1:0
Branka: 56. Zmrhal.

Reklama