Hlavní obsah

Karviná domácí premiéru pod světly nezvládla. Odflákli jsme to, zlobil se Laštůvka

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Premiéra pod novými světly Karviné nevyšla. Nováček soutěže doma utrpěl s Teplicemi vůbec první porážku, navíc hodně krutou 1:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Karviné Jan Laštůvka.

Článek

„Byla to velká facka a nejen výsledkově. Herně jsme zaostávali, soupeř byl rychlejší, na míči šikovnější a přehrával nás," uznal porážku trenér Karviné Jozef Weber. „Byla utkání, ve kterých jsme takto dobře hrajícího soupeře na hranici rizika a našich možností dokázali eliminovat. Tentokrát se to ale nepovedlo, a pokud si někteří hráči mysleli, že mají na víc, tak dnešní zápas nám ukázal realitu," upozorňoval Weber.

Domácí sice začali utkání mizerně hned od začátku, přesto šli Hoškem po rohu do vedení. Nebylo jim to ale nic platné. „Čekal jsem, že nás ten vstřelený gól povzbudí, protože hosté byli lepší a gól visel ve vzduchu od začátku. Bohužel bylo úplně jedno, že jsme ho dali," zlobil se domácí gólmam Jan Laštůvka, který čtyři góly v této sezóně inkasoval poprvé. Při pětibrankové porážce v Jablonci v úvodu sezóny chytal Slovák Pindroch.

„Někdy takové zápasy prostě jsou. Ale dnes jsme všichni do jednoho hráli špatně. Nebyli jsme agresivní, u všeho jsme byli pozdě. Mohli jsme prohrát mnohem více, protože soupeř nastřelil břevno, sudí mu neuznali další gól. Byla to opravdu hrůza a nedokážu si vůbec vysvětlit, že jsme to takto odflákli," přemítal Laštůvka.

Největší hrozbou pro něj byl útočník David Vaněček. Právě on nastřelil břevno a dal gól, který sudí pro ofsajdové postavení neuznali. Jednou na něj šel teplický nejlepší střelec úplně sám. Laštůvka mu ale zakončení ztížil a Vaněček přestřelil „Spotřebuju těch šancí na gól strašně moc, to je pravda. Ale zatím mi to tam alespoň jednou skoro pokaždé spadne. I dnes jsem se trefil až napotřetí a byla to úleva. Přesto to v autobuse po dlouhé cestě domů určitě schytám," usmíval se Vaněček.

Reklama

Související témata: