Hlavní obsah

Klucký přestavěl obranu, ale ví, že na Slavii to stačit nemusí

Pověřený jablonecký kouč Zdeněk Klucký se v prvním zápase dočkal v Příbrami důležitého vítězství (4:2) po osmi ligových kolech. Totálně překopal obranu. Na pravý kraj postavil Masopusta, na pozice stoperů Hübschmana s Hybšem a nalevo poslal Hanouska. Fungovalo to, i když občas se skřípáním...

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Jablonce Zdeněk Klucký během utkání v Příbrami.

Článek

„Vyndal jsem stoperskou dvojici. Hübschmanovi jsem řekl, že jeho brněnský kamarád Polák se také stáhl na pozici stopera, co by tomu řekl on. Vzal to, dokonce o tom prý mluvili i v kabině. Vím, že to, co fungovalo v Příbrami, nemusí fungovat o víkendu proti Slavii. Hübschmana s Hybšem jsem vedle sebe dal jen pro tento zápas. Slavia je fotbalově jinde. Platí to i o našem výkonu v sobotním zápase, i když jsme vyhráli," konstatoval s tím, že na vyzkoušení změn nebyl čas.

Beneš a Pernica do konce podzimu

Stabilní stoperská dvojice Beneš - Pernica určitě v nejbližších týdnech nebude k dispozici. „Beneš prodělal druhou operaci třísel a páteční vyšetření ukázalo, že má ve svalové trhlině tekutinu. A to dál marodí i Kysela," vypočítal marodku jabloneckých zadáků. Zkušený Hübschman ale ukázal, že je velmi platný i na této pozici a Hybš svým důrazem vygumoval Mahmutoviče.

„My jsme jeli do Příbrami s tím, že nás čeká velmi těžké utkání. Mužstvo, které hraje o záchranu, bojuje na hranici únosnosti, na to jsme byli připraveni. Věděli jsme, že Příbram potřebuje vyhrát, aby měla šanci se udržet," vrátil se k utkání Klucký. Už nyní přemýšlí, jak sestavit tým proti Slavii, ale pohled na soupisku prozrazuje, že velký výběr nemá.

Na dotaz Sport.cz, zda věří, že mu výhra v Příbrami pomůže, aby byl jmenován oficiálně hlavním, nikoliv prozatímním trenérem, odpověděl bez emocí: „Nevím. Byl jsem pověřen přípravou a vedením mužstva, dokud nebude vytvořen nový realizační tým. Jestli to bude za týden, za měsíc nebo za rok, teď nikdo neví." Klubovému vedení však naznačil, že Klucký může být cestou vzhůru.

Reklama

Související témata: