Hlavní obsah

Slovo titul je v Edenu tabu. Slavia je přitom už jen dva body pod vrcholem

Jeden vstřelený gól jim v Edenu bohatě stačí. Doma Slavia pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého třikrát vyhrál 1:0. „Ještě nejsme v bodě, abychom soupeře válcovali, musíme si pomoci vůlí. Ale musím před kluky smeknout, šestá výhra v řadě. Máme klid na práci, na tréninku je skvělá atmosféra,“ libuje si Šilhavý. „Lidským přístupem navozujeme atmosféru většího sebevědomí. Pak tomu hráči víc věří, vědí, co po nich chceme. Nese to ovoce,“ popisuje svůj recept na vzestup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jaroslav Šilhavý.

Článek
Fotogalerie

Konkurenti pozor, tady už končí legrace. Fotbalisté Slavie vyhráli v lize šestkrát po sobě, což se jim povedlo poprvé od mistrovské sezóny 2008/09. Na první příčku ztrácejí jen dva body, a tak je jasné, že po dlouhé době zase pasou po titulu. A nic na tom nemění, že toto slovo je zatím v Edenu tabu.

„Nechci mluvit o titulu. Jsme na cestě, o které si myslím, že je nasměrována správně. Jsem rád, jak se teď hraje, jak získáváme body, jak se tu pracuje. Nechal bych to ve vzduchu," ošívá se trenér Jaroslav Šilhavý v odpovědi na přímou otázku, zda už jsou sešívaní ve hře o titul.

Bílek mluví o respektu a pokoře

Sobotní výhra 1:0 nad Slováckem umocnila velkou sérii. Slavia za sedm kol pod vedením nového kouče ztratila body pouze úvodní remízou v Teplicích. Od té doby sviští vzhůru. „To je fotbal. Jednou jste dole, jednou nahoře. My jsme rádi, že se daří a užíváme si to, ale s respektem a pokorou," ujišťuje kapitán Jiří Bílek.

„Je to krásné. Druhý flek, tak vysoko jsme hodně dlouho nebyli, ale pořád jsme jenom ve třetině soutěže. Ještě je před námi dlouhá cesta, abychom byli tam, kde chceme být," dodává. Kopíruje tedy trenéra, slovo titul z něj nevypáčíte. „To jsem já neřekl. (smích) Prostě tam, kam Slavia patří..."

Takřka neomezené možnosti čínského majitele nesou ovoce. Slavia letos koupila 14 hráčů za přibližně 114 miliónů korun. Sedm z nich (Pavlenka, Bořil, Hušbauer, Barák, Ngadeu-Ngadjui, Mingazov, Švento) pod Šilhavým pravidelně hraje. „Bylo nutné stabilizovat tým, ale kdyby v zimě přišli tři top hráči, tak je bereme," avizuje kouč Šilhavý další ofenzívu.

Reklama

Související témata: