Hlavní obsah

Hráči si musí uvědomit, že tudy cesta nevede. Že hrají i za sebe, říká kouč Příbrami Rada

Pouhé tři body a jen pět vstřelených branek. Bilance Příbrami je po jedenácti odehraných kolech tristní. Prohrála i sobotní důležitý duel s Jabloncem. Trenér Petr Rada však nese situaci statečně, snaží se mužstvo zvednout a rozhodně nehodlá z potápějící se lodi prchnout...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Petr Rada.

Článek

Příbram znovu prohrála. Jak vypadal zápas z lavičky?

Nehodnotí se lehce, i když jsme do něj vstoupili slušně. Prvních deset minut jsme Jablonec k ničemu nepustili. Snažili jsme se hrát aktivně, ale prakticky z prvního útoku hostí jsme inkasovali. Tecl odcentroval do šestnáctky na Jiráčka, který balón dobře trefil. Chyběla tam zodpovědnost našich hráčů. V tu chvíli jsme se dostali do nevýhodné situace.

Druhý gól jste inkasovali poté, co kapitán týmu Rezek zpětnou hlavičkou vyslal do brejku Doležala...

To nechci ani komentovat. Hlavičkovat zpátky v takové situaci, to se rovná sebevraždě. Soupeři jsme darovali druhý gól. Logicky dvě takové laciné branky na hráče zapůsobí negativně. Přesto jsme si vytvořili dvě šance. Kdybychom je proměnili, nebo alespoň jednu, dostali bychom se zpátky do hry. Jenže poločas zůstal 0:2.

Co jste si řekli o přestávce v kabině?

Že když dáme brzy kontaktní gól, je šance se zápasem ještě něco udělat, třeba ho i otočit. Poslali jsme do hry dva nové útočníky Majtána a Kacafírka.

Kontaktní gól jste dali, ale brzy inkasovali potřetí. Vy jste nebyli na standardní situace Jablonce nachystaní?

Po gólu Pilíka jsme se skutečně vrátili do hry a měli pár slibných momentů, ale ty akce jsme nedotáhli do konce. Chyběla nám větší kvalita. Jenže přišel ten rohový kop... Na standardky jsme se připravovali, ale znovu přišla chyba. Tenhle gól byl asi klíčový.

Kacafírek dokázal snížit. Nebylo tím klíčovým momentem vyloučení Ferrary?

Je pravda, že jsme se znovu dostali do hry. To vyloučení bylo především zbytečné. Faul na půlce hřiště, který nic neřešil... Tahle situace nás proti zkušenému Jablonci dostala do hodně nevýhodné situace.

Byl čtvrtý gól už jen výrazem příbramského zmaru?

My jsme i v deseti bojovali a mohli vyrovnat. Jenže jsme už v nastavení udělali další hrubku. Místo, abychom nacpali míč do soupeřova vápna, kde jsme měli vysoké hráče a šance na vyrovnání byla reálná, hrajeme balón do strany... Přišli jsme o něj a Jablonec skóroval do prázdné branky. Znovu se projevila nezodpovědnost hráče. Byla to úplně zbytečná prohra.

Co s touto kritickou až zoufalou situací budete dělat?

Musíme si zápas důkladně rozebrat. V klidu a bez hektiky. Jsme v hodně nepříjemné situaci. Bylo by špatné, kdybych se tím trápil já a hráči to přešli jen tak. Především oni si musí uvědomit, že tudy cesta nevede, že hrají za sebe a za klub.

Nelitujete, že jste do Příbrami šel a nezabalíte to sám?

Je pravda, že situace je hodně nepříjemná. Nezvládli jsme ani zápasy, které jsme zvládnout mohli a měli. Nejsem ale ten, který by to zabalil, pokud existuje sebemenší naděje. Toho, že jsem šel do Příbrami, ani za této nelehké situace nelituji. Je to první liga a já jsem chtěl trénovat. Rozhodně to teď nevzdám, to bych byl alibista, což jsem nikdy nebyl.

Reklama

Související témata: