Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 1:0Šlágr znovu rozhodl Krmenčík, Viktoria utíká Letenským již o sedm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Krmenčík 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň hlásí návrat do popředí. Fotbalisté Viktorie ovládli šlágr 11. ligového kola a Krmenčíkovým gólem porazili Spartu 1:0. Zatímco Plzeň se dotáhla na vedoucí Mladou Boleslav, situace Letenských je kritická - na lídry tabulky ztrácejí už sedm bodů. Plzeň porazila Spartu již popáté v řadě a specialistou na ni se stává právě Krmenčík, který jí na jaře vstřelil dva góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Martin Zeman (vlevo) a Vjačeslav Karavajev ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Sparta po zápase s Plzní.

Plzeň po zápase se Spartou.

Jak se dalo čekat, kouč Pivarník udělal po čtvrteční pohárové porážce čtyři změny v sestavě. Jeho protějšek Holoubek poslal na trávník kapitána Lafatu, jinak jedenáctku neměnil. Aspoň na lavičce už měl rekonvalescenty Costu a Šurala.

Po počátečním oťukávání se do první šance dostali ve 12. minutě hosté. Po Hubníkově šlapáku na Dočkala dostali výhodu, Lafata vysunul Václava Kadlece, který šel ze strany na Kozáčika, plzeňský brankář mu ovšem zmenšil úhel a skvěle zasáhl. Viktoria odpověděla individuální akcí Zemana, který pak v ideální šanci ve vápně promáchl. Viktorii pak podruhé podržel Kozáčik, když Dočkalovou přesnou střelu k tyči vyškrábl na roh.

Krmenčík rozhodl

Byl to zákrok klíčový, hned o dvě minuty později totiž Plzeň udeřila. Kapitán Hubník načechral míč za obranu, Krmenčík se odpoutal od Holka a špičkou kopačky poslal míč do sítě. Skóre tak otevřel útočník, který již na jaře vstřelil Spartě na Letné dva góly... Pražané se pak začali dohadovat s rozhodčími a do přestávky už nic nevymysleli.

Na začátku druhé půle jim chybující Hejda nabídl vyrovnání, Lafata přehazoval vyběhnutého Kozáčika, gólman se však stačil vrátit a míč s pomocí břevna dostat do bezpečí.

Viktoria si hýčkala jednobrankový náskok a sparťanský kouč Holoubek reagoval v 63. minutě dvojitým střídáním. Efekt to však nemělo, Sparta už si svůj příděl šancí vyčerpala a z páté příčky může na mistrovský titul nečekaně brzy zapomenout...

První fotbalová liga - 11. kolo:
Viktoria Plzeň - Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branka: 26. Krmenčík. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Wilczek. ŽK: Mareček, M. Kadlec, Zahustel, Mazuch, Costa (všichni Sp.). Diváci: 11 651 (vyprodáno).
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (88. Matějů), Hrošovský, Hořava, Hromada (90. Baránek), Zeman - Krmenčík (68. Poznar). Trenér Pivarník.
Sparta: Koubek - Karavajev (78. Šural), Mazuch, Holek, M. Kadlec - Zahustel, Mareček, Dočkal, V. Kadlec - Juliš (63. Pulkrab), Lafata (63. Costa). Trenér Holoubek.

Reklama

Související témata: