Hlavní obsah

Holoubek: Costa nám úplně nepomohl, špatné střídání jde za mnou

Už ani kouzlo mladého kouče Spartě proti Plzni nepomáhá. Letenští fotbalisté prohráli s Viktorií popáté v řadě a na čelo ligové tabulky ztrácejí po 11 kolech hrozivých sedm bodů. „Co chybí, abychom Plzeň konečně porazili? Asi větší důraz ve vápně, lepší řešení standardek jak útočných, tak obranných,“ míní trenér David Holoubek po prohře 0:1, kterou skončila jeho série pěti soutěžních zápasů bez porážky.

Sparta po zápase s PlzníVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparta po zápase s Plzní.

Plzeň po zápase se Spartou.

První porážka pro vás přišla v nejméně vhodnou chvíli... Je podle vás sedm bodů na čelo tabulky už fatální rozdíl?

Ano, přišla v nejméně vhodnou chvíli v Plzni. Odskočila nám na sedm bodů, ale neřekl bych, že je ztráta tak velká, aby se nedala dohnat. Uděláme všechno, abychom jim to ještě znepříjemnili.

Proč jste utkání s Viktorií znovu nezvládli?

Cítím, že to byl remízový zápas, my měli dokonce šancí o něco víc. Plzeň to však umí proti nám zvládat. Standardky jsou o sebeobětování, odvaze. My ve vápně tak úplně důrazní nejsme, tam vidím chybu.

Cítíte, že na vás teď bude ještě větší tlak? Teď už opravdu nejde ztrácet.

Přemýšlel jsem o tom, tlak si nejvíc vytvářím sám. Z okolí na mě není, všichni mi pomáhají, cítím podporu. Musíme vyhrávat, nesmíme už ztrácet.

Co říkáte výkonu Costy, který svou nekázní v závěru rozkouskoval hru?

To jde za mnou, špatné střídání. To se mi nepovedlo.

On navíc dohrál jen díky benevolenci rozhodčích...

Určitě s ním promluvím, týmu úplně nepomohl. Kostík je bojovník, válečník. Nepovedlo se mu to, ale nechci nad ním úplně lámat hůl. Věřím, že po zranění bude hrát ještě důležitou roli. Chtěl jsem ho tam v závěru mít ještě na standardky a získat větší ofenzivní kvalitu ze strany přes Michala Kadlece. Bylo to ale rozkouskované, úplně jsme se do tlaku nedostali.

A co Václav Kadlec, proč se stále neprosazuje?

Neprosadil se žádný útočník, neházel bych to jen na něj. U něj je otázka času, kdy si to sedne a bude šance proměňovat. Je to nadstandardní útočník, pevně věřím, že jeho forma přijde co nejdříve.

Reklama

Související témata: