Hlavní obsah

Dát většinu šancí, tak střelcům kraluju, říká teplický Vaněček

Pět vstřelených branek má v dosavadním průběhu ePojištění.cz ligy na svém kontě teplický útočník David Vaněček. Kdyby ale jen v posledním utkání v Karviné proměnil všechny své šance, z přehledem by v tabulce střelců předběhl vedoucího mladoboleslavského Jana Chramostu. Velké šance měl při výhře Teplic 4:1 nejméně čtyři, proměnil jedinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický útočník David Vaněček (vlevo) a Simon Deli ze Slavie Praha bojují o balón.

Článek

„Peru se s tím dlouho a i když jsem ze šesti posledních zápasů dal pět gólů, mohl jsem jich dát klidně i deset. Dostávám se do spousty šancí. A proměním malou část. Kdybych proměnil většinu šancí, které mám, byl bych teď asi nejlepší střelec," povzdechl si Vaněček.

I v Karviné se trefil. Ale nejprve mu sudí gól pro ofsajdové postavení neuznali, poté trefil břevno a jednou naprosto selhal, když šel úplně sám na gólmana Laštůvku. „Já si myslím, že ten gól hlavou z ofsajdu nebyl. Ale ta šance..., no šel jsem sám a přestřelil. Když jsem se konečně trefil, byla to obrovská úleva," svěřoval se 25letý útočník.

Jeho trefa z 30. minuty byla v konečném účtování vítězná a Teplice se tak i díky němu staly prvním týmem, který v Karviné v této sezóně vyhrál. „Chtěli jsme potvrdit domácí výhru nad Zlínem. Věděli jsme, že pokud v Karviné uspějeme, tak se přiblížíme šestému místu a to jsou pozice, kde bychom v tabulce chtěli být," uvedl Vaněček, jenž v klíčovém souboji přeskočil bývalého spoluhráče Jana Hoška. „S Hošanem jsme v Teplicích na tréninku takových soubojů sváděli desítky a vždy byly vyrovnané. Jednou vyhrál on, jednou já. A tentokrát jsem byl lepší," usmíval se Vaněček.

Reklama

Související témata: