Hlavní obsah

Slovácko testuje favority. Slavia mi přišla lepší než Plzeň, říká jeho kapitán

Praha

Fotbalisté Slovácka během jednoho týdne poměřili dva týmy s nejvyššími ambicemi. S Plzní doma remizovali, v oslabené sestavě s celkem pěti absencemi pak na Slavii prohráli. „Slavia mi přišla lepší než Plzeň, taková pohyblivější. Určitě skončí v tabulce hodně vysoko,“ srovnává kapitán Veliče Šumulikoski.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Bílek ze Slavie Praha (v pozadí) a Tomáš Zajíc ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Sami mají jiné starosti, z třináctého místa jsou sestupovým příčkám vzdáleni jen pět bodů. Dvěma soupeřům s ambicemi na titul však díky pozorné defenzívě odolávali. S Plzní remizovali 1:1, na Slavii podlehli 0:1.

„Silou kádru i kombinační hrou jsou obě mužstva v současnosti srovnatelná," myslí si trenér Stanislav Levý. „Slavia proti nám znovu jen potvrdila svoji sílu. Je ve výborné formě. Má dobře poskládaný tým, a když se podíváte na její lavičku, jakýkoliv hráč z ní může také naskočit. I to je síla Slavie," poukazuje Levý, který jako hráč slavil historický ligový titul s Bohemkou.

„O titul se nestarám, je mi to jedno... Těžko dva kvalitní soupeře srovnávat. Slavii jsme na rozdíl od Plzně nedokázali dát gól, což rozhodlo, že jsme s ní prohráli," říká brankář Milan Heča.

„Slavia je každopádně efektivní. Do vyložených šancí jsme je nepouštěli, ale dokázali potrestat jednu chybu, kterou jsme udělali - a to i s notnou dávkou štěstí," poukazuje gólman.

Jak už bylo řečeno, Slovácko zatím nemá bodů na rozdávání. „Z porážky jsem zklamaný, ale jsem velmi spokojený s tím, jak disciplinovaně moje mužstvo hrálo, jaký boj Slavii nabídlo. De facto do poslední minuty jsme měli šanci uhrát v Edenu minimálně bod," cení si kouč Levý.

Reklama

Související témata: