Hlavní obsah

Obrat za pět minut a Zlín veze z Boleslavi tři body. Sparta deklasovala Příbram

Praha
Aktualizováno

První polovinu zápasů nabídl sobotní program 12. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy. Ve šlágru kola prohrála vedoucí Mladá Boleslav se Zlínem 1:2, přestože ještě necelých dvacet minut před koncem vedla. Sparta si s přehledem poradila s poslední Příbramí, kterou zásluhou hattricku Davida Lafaty porazila 4:0. Brno remizovalo 1:1 s Jihlavou, stejně jako Slovácko s Teplicemi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Zlína se radují z gólu v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav sice porazila Zlín pětkrát za sebou, v sobotu ale o svou sérii přišla. A to přitom začala výtečně, neboť už od druhé minuty vedla, když se trefil Mebrahtu. Středočeši těsný náskok dlouho drželi, v poslední dvacetiminutovce ale o něj přišli. Nejprve srovnal Vukadin Vukadinovič, aby o pět minut později dokonal obrat Harba.

Boleslav tak po deseti soutěžních zápasech bez prohry padla a v neděli ji na vedoucím místě v tabulce může vystřídat Plzeň nebo Slavia. Zlín se naopak po třech kolech dočkal výhry a poskočil na třetí místo.

Spartě pomohl kiks gólmana Hrušky

Sparta splnila povinnost, když poslední Příbram na Letné rozstřílela 4:0. Pražanům k vedení výrazně dopomohl hostující gólman Hruška, který v 18. minutě propustil mezi nohama Karavajevovu střelu z dálky, přestože šla přímo doprostřed branky.

V nastavení prvního poločasu přidal Lafata druhý gól, stejný hráč pak po změně stran dvěma dalšími zásahy dokonal hattrick, takže se s osmi vstřelenými góly posunul do čela tabulky střelců. Sparta vyhrála teprve druhý z posledních sedmi ligových zápasů, Příbram zůstává s pouhými třemi získanými body poslední.

Jihlava jako jediná ještě nevyhrála

Již potřetí za sebou remizovalo doma Slovácko 1:1, tentokrát s Teplicemi. Severočeši vedli od 13. minuty po gólu Jeřábka, domácí ještě do poločasové přestávky zásluhou Daníčka vyrovnali.

Stejný výsledek se zrodil i v utkání Brna s předposlední Jihlavou., která tak zůstává jediným celkem v lize bez vítězství. Brňané, jimž alespoň bod zařídil v 79. minutě Michal Škoda, uhráli v probíhající sezóně už sedmou remízu.

Program 12. kola
Sobota
Sparta - Příbram 4:0
Branky: 18. Karavajev, 45.+1, 76. a 85. Lafata.
Brno - Jihlava 1:1
Branky: 79. Michal Škoda - 42. Dvořák.
Slovácko - Teplice 1:1
Branky: 38. Daníček - 14. Jeřábek.
Ml. Boleslav - Zlín 1:2
Branky: 2. Mebrahtu - 74. V. Vukadinovič, 79. Harba.
Neděle
14:30 Hradec Kr. - Karviná
15:00 Jablonec - Slavia
15:30 Bohemians - Liberec
18:30 Dukla - Plzeň

Reklama