Hlavní obsah

Fotbalisté Boleslavi se bodově dotáhli na Teplice

MLADÁ BOLESLAV

Neškodný Zlín nebyl v neděli těžkou překážkou pro fotbalisty Mladé Boleslavi. Domácí se po výhře 2:0 dotáhli v tabulce na druhé Teplice a jen díky horšímu skóre jsou třetí. V jarní části ligy doma ještě neztratili bod. "Jsem rád, že jsme to zvládli. Kluci hráli dobře kombinačně a obrana nepustila soupeře do větší šance. Doufám, že nám to vydrží," uvedl trenér Dušan Uhrin mladší.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Boleslav se do soupeře pustila od úvodního hvizdu a brankář Baránek se nenudil. Ve 4. min. ještě tvrdou střelu Pecky vyrazil, ale brzy kapituloval. Matějovský našel rozběhnutého Kuliče, ten z první posadil míč na hlavu Vaculíka, který zblízka otevřel skóre. Domácí byli dál při chuti, s nebezpečnými pokusy Paláta i Ševinského si však Baránek poradil.

Zlín se z tlaku pozvolna vymanil, nicméně snahy jeho hráčů končily zpravidla před šestnáctkou. Boleslav dál udávala tempo a v 62. min. dala druhý gól. Střet Červenky s Kuličem ve vápně posoudil rozhodčí Jára jako penaltový a pokutový kop Matějovský bezpečně proměnil střelou k levé tyči.

V závěru zápasu pálil dvakrát nebezpečně Rychlík, ale skóre se už neměnilo. "Boleslav potvrdila, že jejich poslední výsledky nebyly náhodné, My jsme toho hlavně dopředu moc nepředvedli," přiznal kouč Zlína Lubomír Blaha.

FK Mladá Boleslav - FC Tescoma Zlín 2:0 (1:0).
Branky: 11. Vaculík, 62. Matějovský z pen. Rozhodčí: Jára - Zlámal, Tulinger. ŽK: Palát, Matějovský - Lukaštík, Švach. Diváci: 4518.
Boleslav: Kučera - Ševinský, Brezinský, Švejdík, Palát - Kysela (90. Sviták), Matějovský, Vít, Vaculík (68. Rychlík) - Kulič (87. Ordoš), Pecka. Trenér: Dušan Uhrin ml.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Červenka - Zapletal (85. Dobeš), Švach, Opiela, Lukaštík (56. Bača) - Činčala (66. Žemlík), Janíček. Trenér: Blaha.
TABULKA

Reklama

Související témata: