Hlavní obsah

Brno - Jihlava 1:1Brno v lize už posedmé remizovalo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Dvořák 0 : 1
79. Škoda 1 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Brna remizovali ve 12. kole první ligy s Vysočinou Jihlava 1:1 a dosáhli už na sedmý nerozhodný výsledek. Jihlava vedla gólem Pavla Dvořáka ze závěru poločasu, v 79. minutě vyrovnal Michal Škoda. Vysočina sahala v Brně po prvním ligovém vítězství, nedokázala si ale ani ve vyložených šancích poradit s brankářem Dušanem Melichárkem.

Článek

Jihlava vsadila od úvodních minut na útočný fotbal. Získala převahu a také si vypracovala několik slibných šancí. Brňané mohli vděčit brankáři Melichárkovi, že si udrželi první půlhodinu čisté konto. Už ve 4. minutě se ocitl před Melichárkem osamocený Rabušic, který ale jen trefil domácího brankáře. Stejná situace se opakovala o dvacet minut později, další šanci ke skórování propásl Batioja.

Z herního útlumu se Zbrojovka probrala až v závěru poločasu, Hyčkovu šanci vyřešil ve 29. minutě včasným vyběhnutím brankář Hanuš, další dvě příležitosti měl Škoda. První zakončil střelou vedle, při druhou šanci Hanuš stačil míč vyrazit. Ve 41. minutě prověřil Melichárka tvrdou střelou z dvaceti metrů Batioja.

Aktivitu zúročili jihlavští fotbalisté ve 42. minutě. Brněnskou obranou se protáhl Rabušic, jeho přihrávku Batioja přiťukl Dvořákovi, který přízemní střelou k tyči překonal Melichárka.

Po změně stran zvýšili Brňané aktivitu i bojovnost. Navzdory územní převaze se k zakončení dostávali přes pozorně hrající zadní řady protivníka jen s obtížemi. Kromě přesnosti chyběla jejich kombinačním akcím nápaditost, centrované míče z křídelních prostorů sbírali stopeři Krejčí s Rosou. Pozornou defenzivu prokládala Vysočina rychlými protiútoky do otevřené obrany soupeře.

Z tlaku se podařilo Brňanům v 79. minutě vyrovnat. Nedorozumění zadáků soupeře využil střídající Rusek, jenž našel volného Škodu, který prostřelil Hanuše. Jihlava v závěru sahala po prvním vítězství, Hronek ale trefil jen nohy domácího gólmana.

12. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)
Branka: 79. Škoda - 42. Dvořák. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Vitner.¨ŽK: Lutonský, Kijanskas, Škoda, Rusek - Urblík. Diváci: 3526.
Brno: Melichárek - Sedlák, Vraštil (75. Rusek), Kijanskas, Lutonský - Polák, Lacko (62. Krejčí) - Hyčka, Škoda, Vávra (46. Pašek) - Řezníček. Trenér: Habanec.
Jihlava: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn - Štěpánek - Vaculík (78. Hronek), Urblík (87. Ikaunieks), Batioja (82. Zoubele) - Dvořák, Rabušic. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: