Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Zlín 1:2Zlín dvěma góly po přestávce šokoval Boleslav! Liga může mít v neděli nového lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Mebrahtu 1 : 0
74. Vukadinovič 1 : 1
79. Harba 1 : 2
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

To byl obrat! Fotbalisté Mladé Boleslavi v sobotním duelu 12. kola fotbalové ligy vedli nad Zlínem od 2. minuty brankou Mebrahta, i po přestávce dlouho vypadalo, že směřují za upevnění pozice lídra. Jenže hosté v závěrečné dvacetiminutovce dvakrát udeřili. Nejprve srovnal Vukadinovič, dílo boleslavské zkázy dokonal střídající Harba. Středočeši kvůli porážce 1:2 mohou přijít o první místo, sesadit je v neděli může Plzeň i Slavia.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marek Matějovský z Mladé Boleslavi a Dame Diop ze Zlína.

Článek

Boleslav si nemohla přát lepší úvod. Uběhly sotva 2 minuty, když se do míče uvnitř šestnáctky opřel Mebrahtu a ránou ke vzdálenější tyči překonal Dostála. Byl to už pátý gól 26letého australského útočníka na podzim.

Opaření hosté poprvé zahrozili v 13. minutě, kdy se po zaváhání domácí obrany dostal k míči Vukadinovič, jenže z hranice velkého vápna poslal balon nad. V 20. minutě mohli Středočeši odskočit na dva góly - Chramosta chytře pustil kolmou přihrávku Kúdely, Přikryl udělal kličku Dostálovi, z úhlu ale netrefil branku.

Vzápětí Přikryl, zřejmě v ofsajdové pozici, opět nezamířil přesně. V 35. minutě agilní Mebrahtu prosmýkl mezi zlínskými stopery, před Dostálem se mu však zamotal mezi nohama, hostující brankář mu balon vzal.

Po přestávce boleslavští fanoušci povzdechli, když po rohu neprostřelil Dostála zblízka Hůlka. I v případě úspěšného zakončení by však branka neplatila, Hůlkovi odmával asistent ofsajd.

Čas plynul, dění se odehrávalo výhradně mezi šestnáctkami. Pak ale zničehonic přišel pro Boleslav obrovský šok. V 74. minutě vyslal Traoré pasem za obranu Vukadinoviče, který prostřelil Diviše - 1:1. Za dalších pět minut byl obrat dokonán: centr Pazdery stoper Hůlka nešťastně zpracoval pro Harbu, který s přehledem skóroval.

12. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 1:2 (1:0)
Branky: 2. Mebrahtu - 74. V. Vukadinovič, 79. Harba. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Moláček. ŽK: Fleišman - Diop, V. Vukadinovič. Diváci: 2410.
Ml. Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Hůlka (81. Klobása), Fleišman - Přikryl, Kúdela, Matějovský (61. Jánoš), Mareš - Mebrahtu (70. Magera), Chramosta. Trenér: Kalvoda.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - V. Vukadinovič, Holík, Traore, Štípek (83. Fantiš) - Diop (62. Harba), Jordan (53. Kopečný). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: