Hlavní obsah

Kalvoda se zlobil na chybujícího stopera: Hrát si na Beckenbauera na malém vápně, to nejde!

Na tiskovku dorazil notně zklamaný. Usadil se, promnul si tvář, dlouze si povzdechl. „Dneska se mě na nic moc neptejte," hořce konstatoval trenér Mladé Boleslavi Leoš Kalvoda po sobotní porážce se Zlínem (1:2). Poslední období je toho na něj moc: před týdnem ztratil lídr fotbalové ligy vyhraný zápas s Brnem, když pět vteřin před koncem nastavení inkasoval branku na 3:3. V sobotu dokonce přišel po šokujícím obratu Zlína o všechny tři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marek Matějovský z Mladé Boleslavi a Dame Diop ze Zlína.

Článek

„První poločas jsme odehráli slušně, dali jsme krásný gól, Zlín jsme do ničeho nepouštěli. Jenže fotbal se hraje branky, soupeř dal dvě, my jednu," litoval Kalvoda, jehož tým padl poprvé po 10 soutěžních zápasech. Přitom měl utkání skvěle rozehrané, do vedení šel už ve 2. minutě po parádní trefě australského útočníka Mebrahta. Jenže dvě zaváhání v závěrečné dvacetiminutovce, kdy se krátce po sobě prosadili Vukadinovič s Harbou,ho přišlo draho.

„Při první inkasované brance jsme nezvládli reagovat na dlouhý míč za obranu, přestože jsme na to byli nachystaní," podotkl Kalvoda. Za druhý úder Zlína se notně zlobil na stopera Hůlku, který centr Pazdery nachystal jako na podnosu na malém vápně stojícímu Harbovi.

„Nevím, co tam chtěl Hůlka udělat, tohle přece musí odkopnout. Zpracovávat míč ve vlastním malém vápně, to nejde. Pokud si to mladí, mezi něž Hůlka patří, neuvědomí, nemůže být v sestavě týmu, který hraje o nejvyšší příčky," podotkl Kalvoda.

Z pozice někdejšího prvoligového stopera Olomouce ví dobře, o čem mluví. „Když to hořelo, kopl jsem míč na tribunu. Lidi mi i zatleskali. Říkal jsem před lety Davidu Rozehnalovi, ať si nehraje na Beckenbauera. A hraje poctivě, zodpovědně. Poslechl, vyplatilo se mu to, má skvělou kariéru," uvedl boleslavský kouč.

Středočeši se donedávna pyšnili nejlepší obranou v soutěži. Za posledních sedm dnů však inkasovali hned 7x. Tři góly jim vstřelilo Brno, ve středu dva v poháru Hradec, nyní další dva Zlín.

„Chyb jsme soupeřům nabídli až moc. Nechci nikoho peskovat, něco vyčítat, vím, že fotbal je o chybách. Ale když to udělám v jednom zápase, nemůžu to zopakovat v příštím. Někde musí být chyba, sedm branek ve třech utkáních je příliš," zlobil se Kalvoda.

Nechápu, že Matějovského Sparta pustila

Ten čelil kritice fanoušků na tribuně, když v 62. minutě za stavu 1:0 stáhl ze hry režiséra Matějovského. Někteří přidali i jadrné výrazy. „Omlouvám se, já to řeknu: řvali na mě, že jsem to pos...l. Jenže nemohl jsem jinak, Marek si řekl o střídání sám, má problém s přitahovačem," vysvětlil Kalvoda, který si příchod dlouholeté opory Sparty nemůže vynachválit.

„Marek je kvalitní hráč, co si budeme zastírat, vůbec se divím, že ho Sparta pustila. Takového borce bych já v životě nepustil," dodal Kalvoda.

Reklama

Související témata: