Hlavní obsah

Dosoudil: Rozhodčí si z nás na Letné udělal srandu

Karel Felt, Jan KrůtaSport.czPrávo

Hodně přísnou červenou kartu od rozhodčího Šedivého viděl v sobotním derby se Spartou obránce Slavie Radek Dosoudil. Bek červenobílých cítil při svém vyloučení křivdu a v rozhovoru pro Právo řekl: "Viděla to celá republika, ať si každý udělá obrázek sám."

Foto: Sport.cz/Tomáš Fliegl

Jarní derby Sparty se Slavií bylo plné ostrých střetů.

Článek

Co říkáte na tu červenou kartu? Nechci se k tomu moc vyjadřovat, protože bych to ještě víc odnesl. Viděla to celá republika, ať si každý udělá obrázek sám.

Cítil jste v tu chvíli křivdu, bezmoc? Křivdu by za takové vyloučení cítil každý. Je mi z toho do breku. Rozhodčí si z nás na Letné udělal srandu. Po tom, co předvedl, by tady nevyhrála ani Barcelona.

Můžete popsat ten inkriminovaný moment? Pospěch si dal dlouhý balón, já ho měl pod kontrolou, křižoval jsem a on do mě naletěl. Skoro jsem necítil kontakt, on zařval a rozhodčí vytáhl červenou. Podle mě to byla čistá kompenzace za Blažkovo vyloučení.

Když vám sudí Šedivý ukázal červenou, musel vás brankář Vorel odtahovat pryč. Bylo tam hodně emocí? Samozřejmě. Bylo to umocněné tím, že hrajete derby, prohráváte a proti deseti máte šanci na zvrat. Já ale rozhodčímu nijak nenadával. Jen jsem mu řekl, jestli si z toho fotbalu dělá srandu.

Sparta se v deseti více zatáhla. Bylo to pro vás těžší? Každé mužstvo se po vyloučení svého hráče ještě víc semkne a snaží se hlavně bránit. Jsem ale přesvědčen, že kdyby do deseti neposlal sudí i nás, tak bychom ten gól dali, protože v jejich obraně byly taky občas díry. Ale na kdyby se nehraje.

Měl jste jako bývalý sparťan zvýšenou motivaci? Ve Spartě jsem hrál jen za rezervu, takže jsem to nebral jako nějakou mstu. Ale motivaci jsme měli všichni obrovskou. Derby je vždycky něco navíc, mělo skvělou diváckou kulisu. Bohužel z něj nemáme ani bod, takže tenhle zápas moc pozitivně hodnotit nebudeme.

Reklama

Související témata: