Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 0:0Slavia poprvé v sezóně neskórovala a její vítězná jízda skončila

Jablonec

Spanilá jízda fotbalové Slavie se zadrhla. Po šesti ligových výhrách v řadě Pražané v neděli odpoledne jen remizovali v Jablonci, když poprvé v sezóně vůbec neskórovali. A nebýt tří vynikajících zákroků Pavlenky, zažil trenér Šilhavý poprvé v roli trenéra Pražanů prohru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jiří Pavlenka, hrdina Slavie v Jablonci.

Článek

Slavia vstoupila sice do utkání aktivněji, jenže snaha o kombinaci ji brzy opustila. Proti důsledně bránícímu Jablonci se nechala strhnout k nakopávaným míčům, s nimiž neměla naději na úspěch. Ve středu pole sice vládla, jenže v blízkosti Hrubého nebyla nebezpečná ani trochu.

Severočechům v ofenzivě chyběla přesnost, Doležal s Teclem dlouho neměli dostatečnou podporu, a tak mohl být Pavlenka zcela v klidu. Když pak po Hybšově centru z levé strany zůstal na malém vápně neobsazený Hanousek, nedokázal míč vůbec nasměrovat k brance.

Hned po obrátce se však hostující gólman vyznamenal, když skvostně zastavil hlavičku Kubisty po centru Trávníka. Po deseti minutách druhého poločasu pak míč propadl před brankou Slavie ke zcela volnému Mihálikovi, jenže ten zbrkle přestřelil.

Hosté nebyli schopní si kloudně přihrát, chyběl jim důraz, a tak prohrávali osobní souboje, tudíž o ohrožení Hrubého si mohli nechat jen zdát. A patnáct minut před koncem je opět podržel Pavlenka, protože Masopust po rychlém brejku poslal míč za obranu pro Doležala, jehož dělovku po zemi stačil brankář Slavie vyrazit.

Hosté nebyli schopní reagovat, utápěli se v individuálních pokusech o pokoření domácí defenzivy, která však byla pozorná. Tu hostující naopak po dalším zaváhání uchránil od pohromy Pavlenka, když reflexivně vyrazil tutovku z deseti metrů pálícího Mehanoviče. I proto skončil vzájemný duel potřetí v řadě remízou 0:0.

Fotbalová liga - 12. kolo:
FK Jablonec - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Proske - Pospíšil, Boček. ŽK: Mihálik - Bílek, Bořil. Diváci: 4255.
Jablonec: Hrubý - Masopust, V. Kubista, Hübschman, Hybš - Trávník, Jiráček - Tecl, Mihálik (72. Mehanovič), Hanousek (90. Pospíšil) - Doležal. Trenér: Klucký.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Ngadeu, Bořil - Souček - Zmrhal (85. Mihalík), Hušbauer, Barák, Švento (74. Mingazov) - Mešanovič (64. Van Buren). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: