Hlavní obsah

Pavlenka zářil, proto veze Slavia z Jablonce alespoň bod. Špatný výkon, lamentoval Šilhavý

Jablonec nad Nisou

Spanilá jízda fotbalové Slavie se zadrhla. Po šesti ligových výhrách v řadě Pražané v neděli odpoledne jen remizovali v Jablonci, když poprvé v sezóně vůbec neskórovali. A nebýt tří skvostných zákroků Pavlenky, zažil trenér Šilhavý poprvé v roli trenéra týmu z Edenu prohru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jaroslav Šilhavý.

Článek

„Jsme hodně rádi za bod. Nehráli jsme dobře," přiznal Jaroslav Šilhavý po bezbrankové bitvě. Jeho tým byl přitom v roli jasného favorita a měl těžit z euforie, zatímco Severočeši prožívají rozpačitý podzim. „Jablonec byl vynikající. Z naší strany šlo o utkání, v němž jsme se přesvědčili, že nejsme tam, kde bychom být chtěli," uznal Šilhavý.

Jeho svěřenci si prakticky nevytvořili gólovou šanci. „Možná se podepsala fyzická i mentální únava. Měli jsme vítěznou šňůru, což se všude řešilo. Teď se vrátíme zpátky na zem," přemítal Šilhavý.

„Mysleli jsme si, že to půjde samo a narazili jsme. První poločas jsme nepředvedli vůbec nic, druhý poločas se pak vyloženě nepovedl. Prostě jsme nedokázali navázat na předešlé výkony," hodnotil průběh duelu brankář Jiří Pavlenka. „Chtěli jsme jít na čelo, ale nezvládli to. Jasně, když si vezmu stav, v němž nás trenér Šilhavý přebíral, a my hráli prakticky o záchranu, tak jsme úplně jinde. Ale rozhodně máme na čem pracovat," krčil rameny Pavlenka.

Jen jeho zásluhou se Slavia domů nevracela s prázdnou. „Dost nás podržel," uznale pokyvoval hlavou Šilhavý. „Čisté konto je fajn, ale těžko mohu být spokojený po výkonu, jímž jsme se prezentovali," kabonil se Pavlenka, jenž v průběhu druhého poločasu fantasticky lapil hlavičku Kubisty, přízemní pokus Doležala a dělovku Mehanoviče z deseti metrů. „Nejtěžší byl hned první zákrok, kdy jsem měl k míči hodně daleko," přehrával si jablonecké šance nedělní hrdina Slavie.

Reklama