Hlavní obsah

Klokani srazili Liberec jeho zbraní - rychlým gólem. Nedisciplinovanost, zlobí se Trpišovský

Praha

V Evropské lize dvakrát udeřili v první minutě, v neděli v Ďolíčku naopak fotbalisté Liberce úvod totálně nezvládli. Bohemians 1905 je nachytali už v 15. vteřině, kdy centr Holendy vyrazil brankář Dúbravka do stopera Latky, od něhož míč doskákal do sítě. Tento moment ovlivnil celý zápas, v němž si zelenobílí připsali cenné vítězství 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský.

Článek

„Dvakrát v poháru jsme dali rychlý gól my, tentokrát jsme ho dostali. Nepamatuji si, kdy se mi to naposledy přihodilo. I takové branky k fotbalu patří, nicméně tato padla po strašidelné nekoncentrovanosti na naší levé straně," zlobil se trenér Jindřich Trpišovský.

Mrzutý byl o to víc, jelikož na začátky z utkání v podání Klokanů kladl v přípravě důraz. „Byl to jeden z důležitých bodů, Bohemka se snaží v úvodu vyvinout tlak. A my hned na první situaci nezareagujeme. Laciná branka pak určila ráz zápasu," povzdechl si Trpišovský.

Domácí kouč Miroslav Koubek si pochopitelně rychlou trefu pochvaloval. „Moc nám pomohla. Říkali jsme si, že se Liberec pokusíme po výkopu překvapit. Vyšlo nám to báječně, až jsem se tomu divil," uvedl spokojený Koubek.

Hosté vůbec nezvládli začátky poločasů, inkasovali totiž i v úvodu druhého. Po rohovém kopu propadl míč na malé vápno ke Krchovi, který s přehledem zvýšil na 2:0. „Kvůli nucenému střídání Latky jsme postrádali vysokého hráče. Ovšem i tak se nemůže stát, aby nám míč skákal po malém vápně," kroutil hlavou Trpišovský. Slovan sice snížil Breitem, víc už ale v oboustranně výtečné partii nesvedl.

Reklama

Související témata: