Hlavní obsah

Kapitán Boleslavi Kúdela: Teď se aspoň ukáže, jak na tom jsme

Mladá Boleslav

Dvě rány během týdne jsou i na zkušeného Ondřeje Kúdelu moc. Kapitán fotbalistů Mladé Boleslavi těžce kousal závěr zápasu s Brnem, kdy soupeř vyrovnal pět vteřin před koncem. V sobotu zažil ještě větší šok. Středočeši nad Zlínem vedli gólem Mebrahta, po dvoubrankovém obratu hostů v závěru ale nemají ani bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Mladé Boleslavi Ondřej Kúdela.

Článek

Co se ve vás po druhém ztraceném vítězství během týdne odehrává?

Je to k vzteku. Měli jsme skvělý nástup, dali jsme rychlý gól. Chyběl tomu ale druhý, který by soupeře zlomil. Po přestávce mi to přišlo takové...

Lehkovážné?

Nevím, jak přesně to nazvat. Ale nebylo to z naší strany úplně ideální. Byl to boj mezi šestnáctkami, pak jsme nezvládli dvě situace. Zlín dvakrát vystřelil na bránu a dal dva góly. Je těžké se s tím srovnat.

Je šok o to větší, že nic nenasvědčovalo tomu, že o body přijdete?

Souhlasím. Dá se říct, že jsme zápas kontrolovali. Najednou přišel pas za obranu a první gól. Pak hned druhý. Mrzí to strašně moc. Teď se aspoň ukáže, jak na tom jsme.

Neobáváte se, že se druhá nešťastná ztráta během pár dnů podepíše na psychice týmu?

Když se daří, jde to samo. Všichni se plácají po zádech, jsou samý úsměv. Pravý charakter a síla mužstva se ukážou až ve chvílích, kdy se výsledkově nedaří. To teď nastalo. Musíme se zvednout a jasně ukázat, že jsme tým, který chce hrát v tabulce nahoře.

Za poslední tři zápasy, včetně pohárového s Hradcem Králové, jste dostali sedm gólů. Přitom jste měli nejlepší obranu v soutěži...

S Brnem jsme si to pokazili nekoncentrovaností v závěru. Na druhou stranu se míč dvakrát náhodně odrazil, s tím těžko něco můžete udělat. Při vší úctě ke Zlínu, dostali jsme od něj dvě branky prakticky z ničeho. Ale je pravda, že teď dostáváme hodně gólů. Je potřeba se vrátit k pevné obraně. To je základ.

Reklama

Související témata: