Hlavní obsah

Liberečtí fotbalisté nejásali, bod jim byl málo

ram, vapPrávo

Zahalena neprostupným tajemstvím zůstává i po pondělku tajenka, která skrývá jméno nového fotbalového šampióna. V souboji prvního Liberce s druhými Teplicemi se body dělily, a tak je šest kol před koncem situace dál otevřená. I třetí Mladá Boleslav, stejně jako čtvrtá Slavia mohou klidně pomýšlet na titul.

Článek

"Pro nás bylo důležité neprohrát a udržet si Teplice od těla. To jsme splnili, ale chtěli jsme vyhrát," naznačil liberecký útočník Zbyněk Pospěch, že současný ligový lídr chtěl stávající osmibodový náskok navýšit, čímž by prakticky titul zpečetil.

Právě Pospěch odvrátil gólem po 11 kolech svého střeleckého půstu hrozící prohru: "Přišlo to v pravý čas. Soupeře jsme přehráli. Měli jsme vyhrát." Leč nestalo se. I když tři body nebyly daleko. Právě Pospěch za vyrovnaného stavu trefil ve vyložené pozici břevno.

Remízová bitva o krále severu Čech i ligy v deštěm a sněhem zkrápěném Liberci neudělala radost ani borcům Teplic. "Rádi bychom udrželi postavení zaručující místo v pohárové Evropě. Za dané situace těžko říct, jestli budeme honit Liberec nebo hlídat týmy za sebou," krčil rameny Tomáš Hunal, stoper Teplic.

Do zápasu nastoupil s chráničem na obličeji, protože v minulém kole utrpěl zlomeninu nosu. Brzy však kryt odhodil. "Hůře jsem se s ním orientoval. Když jsem však netrefil při hlavičce míč čelem, dost to bolelo. Ale nechtěl jsem v takovém zápase chybět," naznačil, že souboj o titul se prostě nevzdává.

Reklama

Související témata: