Hlavní obsah

První výhru zařídil Jihlavě premiérovým gólem Urblík: Bojím se, jakou taxu mi kluci napočítají

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy se dočkali premiérového vítězství v tomto prvoligovém ročníku. V předehrávce 13. kola nečekaně zdolali 2:1 druhou Mladou Boleslav, která z posledních tří duelů uhrála jediný bod.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Tomáš Přikryl z Mladé Boleslavi (vlevo) a střelec vítězného jihlavského gólu Jozef Urblík.

Článek
Fotogalerie

Vítězství Jihlavským zařídil ve druhé půli svým premiérovým gólem v české nejvyšší soutěži záložník Jozef Urblík. „Konečně jsem se trefil a k tomu proti tak silnému soupeři. Mám obrovskou radost, že to byla branka, která nám zajistila tři body. Na výhru jsme čekali dlouho, spadl nám veliký kámen ze srdce. Jen se bojím, jakou taxu mi v kabině kluci napočítají," usmíval se slovenský středopolař. „Přesvědčili jsme se, že jsme schopni se měřit s každým. Zvedáme se, pohodu jsme před reprezentační přestávkou moc potřebovali," pochvaloval si.

Trenér Michal Bílek se dočkal prvního triumfu po příchodu na Vysočinu na sedmý pokus. „Bylo to ubojované vítězství, nepodali jsme tak dobrý výkon jako v předchozím duelu v Brně. Poslední zápasy ovšem naznačily, že jsme na dobré cestě posunout se v tabulce z předposlední příčky výš. Ve zbývajících třech utkáních musíme ještě nějaké bodíky nasbírat," plánoval okamžitě.

Boleslav poprvé venku padla

Boleslavští naopak v poslední době tápou, po domácím nezdaru se Zlínem padli poprvé venku. „Jsme strašně zklamaní, že se Jihlava chytla zrovna na nás. Měli jsme sice převahu, ale ta byla spíš platonická, a navíc se nám teď nedaří proměňovat šance. V pauze si vyříkáme, co děláme špatně, musíme se dát zase dohromady," stanovil záložník Marek Matějovský.

Boleslavskému kouči Leoši Kalvodovi se rovněž nehovořilo lehce. „Aspoň bod jsme si měli z Jihlavy rozhodně odvézt. Bohužel se nám ale v poslední době nevede v koncovce a nedotahujeme ke zdárnému konci nadějné situace. Navíc chybami v defenzívě sami soupeře nakopáváme," posteskl si.

Uvítal nadcházející reprezentační přestávku v ligové soutěži. „Pořádně v ní potrénujeme. Musíme se vrátit k poctivému fotbalu, jaký jsme předváděli ještě před pár týdny. Věřím, že pak zase najedeme na vítěznou vlnu," přemítal Kalvoda.

Reklama

Související témata: