Hlavní obsah

Kovařík vypisuje prémie. Na pomstu i další trhák Plzně

Plzeň

Jak se konec ligového podzimu blíží, situace obhájců titulu je čím dál tím lepší. Mladá Boleslav prohrála, Slavia jen remizovala. Pokud tedy fotbalisté Plzně v závěrečném duelu 13. kola doma zdolají Jablonec, zvýší náskok v čele tabulky před druhým Zlínem již na čtyři body. Utkání se hraje od 19:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovařík z Viktorie Plzeň (vlevo) a Jaroslav Tregler z Příbrami.

Článek

Viktoria je jasným favoritem zápasu. Již osm kol po sobě neprohrála (7 výher, remíza). Má se však na pozoru. Na jaře prohrála s Jabloncem 1:2 a byla to její první porážka po 13 vzájemných ligových duelech. Plzeňští mají navíc v nohou čtvrteční utkání Evropské ligy s Astrou Giurgiu (1:1).

„Máme za sebou těžký zápas v Rumunsku, kde jsme se všichni vydali ze všech sil. Měli jsme dva dny na regeneraci, takže věřím, že jsme kvalitně připraveni na nedělní zápas," avizuje na klubovém webu záložník Jan Kovařík. „Z Evropské ligy musíme přepnout zase do domácí soutěže, kde máme v čele tabulky určitý náskok. Ten si budeme snažit udržet a nejlépe ještě navýšit."

Do Plzně přestoupil právě ze Střelnice, kde strávil podstatnou část kariéry. „Souboj s Jabloncem je pro mě možná pořád ještě trochu něco jiného než ostatní zápasy. Odehrál jsem v jeho dresu sto ligových zápasů, takže určitě něco vypíšu i do kabiny," usmívá se Kovařík.

Nejvíc se těší na Tecla

Známých na bývalé adrese mu ubývá. „Vzhledem k tomu, že letos v zimě uběhnou od mého odchodu z Jablonce čtyři roky, už tam zbývá jen málo lidí, se kterými se znám. Hodně si ale píšu se Standou Teclem, se kterým jsme velcí kamarádi. Dlouho jsme se neviděli, těším se, až se potkáme. Doufám, že se mu bude dařit. Klidně, ať dá tři branky, když my dáme čtyři," směje se Kovařík.

Na hřišti půjdou žerty stranou. Viktoria plánuje pomstu za jarní porážku. „Máme jim co vracet, takže chceme vyhrát. Každopádně je ale před námi obtížný zápas, který by bylo dobré zvládnout na sto procent," přeje si levonohý záložník.

Právě Kovařík a jeho spoluhráč Roman Hubník si mohou připsat 200. ligový start, jejich spoluhráč Jan Kopic pak 150.

Reklama

Související témata: