Hlavní obsah

Je to klasika, která se opakuje, říká brankář Grigar o výkyvech Teplic

Teplice

Ve chvíli, kdy se zdálo, že fotbalisté Teplic ustálili herní formu a mohou se usadit i v první polovině tabulky první ligy, přišla domácí porážka s Hradcem Králové. A rázem je nálada v kabině opačná, převládají rozpaky a rozmrzelost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický brankář Tomáš Grigar.

Článek

„Je to teplická klasika. Zahrajeme dobře dva tři zápasy, vypadá to super, a že to půjde. Pak ale přestaneme hrát a vrátíme se zpátky. Opakuje se to každý rok," přemítal zkušený brankář Tomáš Grigar, který patří dlouhodobě a řadu sezón k pevným článkům sestavy.

„Proti Hradci nám to nešlo tak lehce jako dva zápasy venku předtím," porovnal neúspěch s Východočechy s vítězstvím v Karviné a remízou na půdě Slovácka.

Přitom Grigar odvedl proti „Votrokům" spolehlivý výkon. Chytil tři jasné šance, hlavně v závěru utkání. „Kdybych měl úspěšné zákroky za bezbrankového stavu, bylo by to lepší. Jenže jsme prohrávali 0:1 a museli jsme hru otevřít. Na začátku druhého poločasu jsme neproměnili svoje příležitosti a nepovedlo se nám vývoj otočit," líčil Grigar.

Sportovně ocenil počínání hradeckého protějšku Radima Ottmara. „Dvě tři střely chytil výborně. Byl to zápas pro něj," uvedl teplický gólman na adresu kolegy v soupeřově brance.

Prohra mrzela Grigara i kvůli tomu, že se tak stalo zrovna před reprezentační přestávkou. „Je to škoda. Výhra by nás povzbudila. Mohli jsme jít do dalšího zápasu na Bohemce v příznivějším postavení v tabulce. Takhle je to houpačka," pokrčil rameny.

Vaněček nechápal zákrok brankáře

Zápas s Hradcem Králové byl výjimečný pro teplického útočníka Davida Vaněčka. Do severočeského klubu přišel právě z Hradce, v jehož dresu zažil i předchozí vzájemné utkání obou celků v první lize. Na jaře 2015 se gólem podílel na vítězství „Votroků" na teplickém stadionu 3:1.

„Tehdy byla úplně jiná situace. Hradec sestupoval z ligy, Teplicím takříkajíc o nic nešlo. Zápasy se nedají s tím současným srovnávat," tvrdil Vaněček, který litoval teplického selhání.

„Měl jsem jednu obrovskou šanci a absolutně nechápu, jak ji mohl Ottmar na brankové čáře zneškodnit. Z naší strany chybělo více centrů, hráli jsme středem a zbytečně jsme si to zkomplikovali," ohlížel se za utkáním.

Co podle Vaněčka Teplicím schází? „Týmy ze špičky na rozdíl od nás dokáží podobné zápasy, kdy třeba prohrávají, otočit a vyhrát," prohlásil teplický útočník.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články