Hlavní obsah

Liberec - Sparta 0:0Další ztráta Letenských, bez vyloučeného Dočkala liberecký komplex nezlomili

Zatímco v pohárové Evropě se jim daří, v domácí lize ztrácejí šance na titul ještě před zimní přestávkou. Fotbalisté Sparty ve 13. kole jen remizovali v Liberci 0:0. Víc než poločas hráli bez vyloučeného Dočkala a nezlomili tak komplex ze hřiště u Nisy, kde Slovan doma neprohrál se Spartou již v pěti posledních ligových zápasech. A pokud Plzeň večer porazí Jablonec, budou na ni Letenští ztrácet již devět bodů!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vyloučený Bořek Dočkal a trenér Sparty David Holoubek při utkání v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Letenští přijeli k Nise se stejným kádrem, s nímž zvládli čtvrteční duel s Beer Ševou, do sestavy Slovanu se vrátili Dúbravka, Breite, Baroš a po delší pauze především uzdravený kapitán Pokorný. Však také Liberec začal o poznání svižněji než ve Florencii a brzy se dožadoval penalty za Mazuchovu ruku. Nepískala se, Sparta se tak mohla prezentovat vydařenou kombinací, na jejímž konci Holzer pálil těsně nad.

Slovan hrál s Pražany zcela vyrovnanou partii a pomoci mu mohla chyba brankáře Koubka. Neudržel v rukavicích centrovaný míč, Baroš ale jeho zaváhání nepotrestal. Jako první rozvlnil síť po přímém kopu sparťan Juliš, jenže pro předchozí Costův ofsajd gól neplatil.

Dramatický byl závěr první půle. Sparťan Dočkal se ohnal loktem po Breitem a rozhodčí Franěk ho vyloučil. Červené karty naopak ušetřil libereckého Sýkoru, který zezadu sestřelil Marečka a dostal jen žlutou.

Remíza nebyla ani pro jednoho ze soupeřů vytouženým výsledkem, a tak hráli na vítězství. Slovan využíval přesily, Bartlovu ránu vyrazil Koubek. Sparta si počkala na Karavajevovy standardky, po rohu hlavičkoval Lafata těsně vedle a po přímém kopu zase Mazuch branku přestřelil.

Slovan tlačil, hosté čekali na brejky. Gól ale nepadl, bezbranková plichta je pro oba týmy ztrátou.

Fotbalová liga - 13. kolo:
Slovan Liberec - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Franěk - Blažej, Moláček. ŽK: Breite, Sýkora - Costa, Holzer, Mazuch. ČK: 42. Dočkal (Sparta). Diváci: 6668.
Liberec: Dúbravka - Nitrianský (63. Komličenko), Coufal, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (86. Navrátil), Ševčík, Vůch - Baroš. Trenér Trpišovský.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Holek, Mareček - Juliš (83. Mustedanagič), Dočkal, Holzer (69. Dudl) - Lafata (73. Pulkrab). Trenér Holoubek.

Reklama

Související témata: