Hlavní obsah

Mazuch po další ztrátě Sparty: Kolikrát pomohl Dočkal nám, teď jsme zase mákli my za něj

Liberec

Měl starosti s Barošem, takže klíčový moment duelu u Nisy neviděl. Teprve když rozhodčí Franěk tasil červenou kartu pro Dočkala, letenský stoper zjistil, že je zle. „Vyloučení zápas samozřejmě hodně ovlivnilo. Sýkora si chvíli poté o červenou také říkal, ale nedostal ji. No nic, jedeme dál,“ krčí rameny stoper Ondřej Mazuch. Fotbalisté Sparty remízou 0:0 v Liberci zase zmenšili své šance na titul.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vyloučený Bořek Dočkal a trenér Sparty David Holoubek při utkání v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Ještě před přestávkou šli do deseti. Dočkal neudržel nervy a ohnal se po Breitem loktem. „V šatně už se Bořek k vyloučení nevracel, jen nám popřál, ať oslabení zvládneme. Několikrát nám v poslední době pomohl, tak teď jsme to zase museli vzít za něj," poukazuje důrazný obránce Ondřej Mazuch.

Sparta si o deseti vytvořila slibné šance. „Jednu z nich jsem měl i já, ale bránu bohužel netrefil. Výhra 1:0 by byla skvělá, ale bod vzhledem k vyloučení bereme."

Velmi dobrý výkon podal liberecký Milan Baroš. „Copak Bary, proti Spartě se vyhecuje vždycky, má zápasy proti ní rád," směje se Mazuch. „Ale souboje s ním jsou vždy férové. Po zápase jsme si podali ruce a vyměnili si dresy."

Další dva budou příště chybět

Sparta každopádně utrpěla další citelnou ztrátu, titul se jí rychle vzdaluje. „Věřím, že Plzeň také ještě něco ztratí. Zápasů je ještě hodně," opakuje Mazuch sparťanské zaklínadlo.

Dočkala nejspíš čeká trest na více zápasů a také Mazuch přidělal trenérům starosti. Dostal čtvrtou žlutou kartu, takže v příštím duelu s Karvinou bude chybět. Letenská marodka přitom monentálně čítá deset fotbalistů...

„Zase jsme mínus dva hráči... Pokud jde o marodku, dovedu si představit, že se po reprezentační přestávce vrátí Čermák. A ještě Venca Kadlec, ale víc návratů čekat nemůžeme," avizuje kouč David Holoubek.

Reklama

Související témata: