Hlavní obsah

Karviná - Slovácko 0:1Karviná ztrácí domácí kouzlo. Slovácko poskočilo na jedenácté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Koné 0 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 13. kole první ligy v Karviné 1:0. Tým z Uherského Hradiště si díky gólu Francise Koného připsal teprve druhou výhru z posledních devíti zápasů a posunul se na jedenácté místo tabulky. Karvinský nováček na svém stadiónu potřetí za sebou nebodoval naplno a je sedmý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Milan Heča

Článek

Kouzlo domácího prostředí z úvodu sezóny jakoby v Karviné přestávalo fungovat. Už ve čtvrté minutě mohl ztrátu míče uprostřed potrestat Civič, ale nováčka po jeho ráně k tyči ještě spasil Laštůvka. I ten už ale byl ve 13. minutě krátký na dorážku nepokrytého útočníka Koného, který po Šimkově centru na zadní tyč na malém vápně pouze nastavil placírku.

Navzdory stálému dešti se v Karviné hrál svižný fotbal v tempu. Domácí po obdržené brance zvedli hlavy a v silné pětiminutovce dvakrát sahali po vyrovnání. Ale Budínský z přímého kopu trefil břevno a Voltr po akci s Jurčem zblízka Heču už nedokázal přehodit. Pak se musel vytáhnout zase Laštůvka, který vyškrábl trestný kop Havlíka i dobře umístěnou střelu po brejku Koného.

Karvinskou ofenzivu po přestávce na chvíli okysličil a rozhýbal příchod Panáka. Aktivnější Slezané také v 50. minutě už skoro zvedali ruce. Do průniku Zeleného ještě stihl sáhnout rukou Heča, ale vyrovnání zabránil stoper Rada, který z brankové čáry pohotově vykopl dorážku Voltra. Tomu dnes gól nebyl souzen a Heča si čtvrthodinu před koncem poradil i s jeho střelou z šestnáctky.

Domácí se v závěru těžko dostávali do tlaku. Jejich trápení mohl utnout Civič, ale do jeho povedené rány se v poslední minutě postavila tyč. Karviná tak nakonec ze závěrečné akce málem vydolovala bod, jenže Holíkově voleji z velkého vápna chybělo pár decimetrů.

13. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)
Branka: 13. Koné. Rozhodčí: Arnošt - Vít, Julínek. ŽK: Janečka, Budínský - Šumulikoski, Daníček, Reinberk. Diváci: 2912.
Karviná: Laštůvka - Holík, Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Budínský - Moravec (79. Juřena), Voltr, Eismann (46. Panák) - Jurčo (68. Puchel). Trenér: Weber.
Slovácko: Heča - Chvátal, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš (85. Reinberk), Daníček, Havlík, Civič (90. +3 Kerbr) - Koné. Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: