Hlavní obsah

Týmy pod námi vyhrály, to nás vyhecovalo, přiznal kapitán Slovácka Rada

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Do prekérní situace se po sobotním programu 13. kola ligy dostali fotbalisté Slovácka. Příbram a Jihlava se výhrami na fotbalisty z Uherského Hradiště dotáhli, Hradec Králové dokonce Slovácko odsunul na první nesestupovou pozici. Tlak sousedů v tabulce se ale paradoxně ukázal jako užitečný. Slovácko v Karviné zabralo a výhrou 1:0 propad v tabulce odmítlo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rada na ilustračním snímku.

Článek

„Mohlo se to jevit, že jsou ty výsledky pro nás nepříznivé, ale já to bral naopak a říkal jsem to i klukům na poradě před utkáním. Věděli jsme, že kdybychom dokázali v Karviné vyhrát, tak se dostaneme na dostřel týmům před námi. O to jsme spokojenější, že se nám to podařilo," radoval se kouč Slovácka Stanislav Levý. Jeho týmu vyšel úvod zápasu. Ve 13. minutě šel po ráně Koného do vedení. „Pak jsme ale začali vyrábět zbytečné množství faulů a tím jsme se dostávali pod tlak," vytýkal hráčům Levý.

Po jednom z faulů trefil z přímého kopu na hranici velkého vápna břevno Lukáš Budínský. „Bylo to blízko, hned jsem věděl, co budu střílet na jeho stranu, protože přes kopnout to přes zeď je těžší. Chyběl kousek, mohlo se to třeba odrazit dolů," přemítal Budínský.

Gólu byl blízko i Voltr, jeho pokus k tyči ale v 50. minutě zastavil na čáře kapitán Slovácka Tomáš Rada. „Dneska jsem tam byl já, minule Tomáš Košút. Ale od toho tam vzadu jsme, abychom pomohli. Milan Heča šel ven proti protihráči a já v těch chvílích automaticky zabíhám za něj. Vzadu jsme do odmakali na sto deset procent," popisoval možná klíčový okamžik zápasu Rada.

Slovácko díky výhře ztrácí na sedmou Karvinou tři body. „To, že týmy pod námi vyhrály, nás vyhecovalo. Chtěli jsme z Karviné a doma proti Hradci nejméně čtyři body. Jsme v polovině a máme tři, takže je to super," vykládal Rada. „Situace je ale stále vážná. Liga je tak vyrovnaná, že s nadsázkou se dá říct, že o záchranu se hraje od pátého fleku. Ty tři body dělají hodně. My jsme bohužel domácí zápasy hráli po bodu, a tam jsme ztráceli," řekl Rada.

Reklama

Související témata: