Hlavní obsah

Karviné se doma nedaří. Nic nevymyslíme, možná nás svazuje povinnost vyhrát, řekl Budínský

Karviná

Karviná ztratila doma potřetí za sebou. A podruhé nedokázala dát gól. Proti Liberci to v dohrávce fotbalové ligy stačilo na bod, Slovácko si ale ve 13. kole odvezlo všechny tři.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Na ilustračním snímku v souboji o míč Lukáš Budínský (vpravo) z Karviné a Martin Latka z Liberce.

Článek

„Před vápnem nám něco chybělo. Oni byli vzadu dobře srovnaní a bylo těžké se přes ně dostávat. Nedokázali jsme nic vymyslet," řekl karvinský Lukáš Budínský. „Venku hrajeme možná uvolněněji. Doma nás ta povinnost vyhrát trochu svazuje. Více se tady na góly nadřeme," přemítal.

Slova o tlaku ale kouč Karviné Jozef Weber jednoznačně odmítl. „Všichni cítíme nějakou povinnost. Ale nevím, proč bychom se měli bát, nebo být doma pod nějakým přehnaným tlakem. Před tímto kolem jsme měli sedmnáct bodů a na týmy ohrožené sestupem náskok deset bodů. To by nás mělo svazovat? Co se bude dít, až budou za námi o tři body. Takový argument neberu," prohlásil Weber.

„Když od nás nikdo nic nečekal, tak ty výkony byly. Teď to na nás trochu dolehlo, Ale nemáme tady tým, který by se měl složit. Nemůžeme argumentovat tím, že je to doma těžší. Byl to zbytečně ztracený zápas," dodal Weber.

Reklama

Související témata: